Milioane de lei cheltuite pentru centrele de permanenţă, dar oamenii preferă spitalele de urgenţă

Peste 2 milioane de lei se cheltuie anual pentru centrele de permanenţă din Gorj, despre care însă oamenii nu ştiu prea multe şi apelează în continuare la salvare sau la Unitatea de Primiri Urgenţe. Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate spun că aceste centre sunt necunoscute pentru că sunt puţin mediatizate.

11 feb. 2013, 09:03
Milioane de lei cheltuite pentru centrele de permanenţă, dar oamenii preferă spitalele de urgenţă

În judeţul Gorj, există 15 centre de permanenţă, deschise în iulie 2012. În Târgu Jiu, funcţionează trei astfel de unităţi, dar oamenii nu ştiu că în caz de nevoie pot apela la medicii de aici. Centrele de permanenţă funcţionează după amiaza şi pe timpul nopţii, informează România TV.

„Nu am avut probleme încât să nu putem noi să nu le rezolvăm la cabinet. Până la ora 3 este programul pe cabinetul de familie, după 3 începe permaneţa, de la 3 la 8”, a declarat Nicoleta Stoichiţoiu, medic Centrul de Permanenţă.

Lunar Casa de Sănătate Gorj alocă peste 200.000 lei pentru centrele de permanenţă. Responsabilii instituţiei spun că de vină este mediatizarea dar şi obişnuinţa oamenilor.

„Este şi acesta un motiv faptul că nu sunt bine cunoscute, şi aici trebuie lucrat mai mult de medicii de familie şi poate şi de noi de Casa un pic mai multă publicitate pentru existenţa acestor centre de permanenţă, dar mai este şi psihologia omului care preferă să se adreseze direct spitalului”, a declarat Daniel Bondoc, preşedinte CJAS Gorj.