Când se dă startul la Programul Rabla 2016 pentru persoane fizice

Programul Rabla pentru persoanele fizice va putea fi accesat începând cu luna mai, spun surse din ministerul mediului, unde se lucrează de zor la ghidurile de finanțare.

18 apr. 2016, 12:28
Când se dă startul la Programul Rabla 2016 pentru persoane fizice

Guvernul va aloca pentru „Rabla” 2016, 145 milioane de lei pentru scoaterea din circulaţie a aproximativ 20.000 de maşini vechi, plus alte 75 milioane de lei pentru achiziţia unor maşini noi electrice, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi Programul Rabla, îmbunătăţit cu secţiunea Rabla plus. Ghidurile de finanţare, finalizate până la sfârşitul lunii aprilie

Mai mult, un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va putea achiziţiona un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism.

Guvernul a stabilit că, pentru 2016, plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul Programului „Prima maşină” este de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015.

Citeşte şi Ministrul Mediului: Programul Rabla va continua şi în 2016, dar trebuie făcut un studiu asupra calităţii aerului

Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanţii guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui preţ nu depăşeşte suma de 50.000 de lei, la care se adaugă TVA.


loading...