Se dau bani de la stat. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să primeşti 1.000 de lei

Mii de români ar putea să primească 1.000 de lei de la stat. Este vorba despre șomerii care sunt înregistrați la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă. Aceștia ar putea să beneficieze de o primă de activare dacă îşi găsesc un loc de muncă.

11 iun. 2020, 06:26
Se dau bani de la stat. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să primeşti 1.000 de lei

Suma de 1000 de lei ar urma să fie acordată o singură dată în două tranşe. Cei care vor să primească ajutorul din partea statului trebuie să îndeplinească anumite condiţii, transmite RRA.

De asemenea, potrivit ANOFM, şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă de cel puţin 30 de zile și care nu încasează indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni vor beneficia de această prima de activare de 1.000 de lei oferită de stat.

Banii se vor acorda în două tranşe, respectiv jumătate la data angajării, iar cealaltă jumătate urmând a fi acordată după expirarea celor trei luni de la angajarea făcută.

De ajutor nu vor beneficia persoanele care se încadrează la angajatorii cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni.

De asemenea, de ajutor nu beneficiază nici aceia care au mai primit în ultimul an prima de activare în valoare de 1000 de lei. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă implementează proiecte cu finanţare europeană prin Pogramul Operaţional Uman 2014-2020. Așa sunt susținute financiar aceste măsuri.

Citeşte şi Violeta Alexandru: „Salariile la stat sunt foarte bune. Doar că unii stau pe Facebook în loc să muncească”