Se dau bani de la stat. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să primeşti 2.000 de lei

Ministrul Mediului a demarat un nou proiect prin care locuitorii din zonele montane pot primi până la 2.000 de lei pentru instalarea gardurilor electrice în jurul locuinţelor. În acest fel, zonelor sau obiectivelor pe care vor să le protejeze de urşi. 

23 iul. 2020, 07:56
Se dau bani de la stat. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti ca să primeşti 2.000 de lei

Ministrul Mediului a declarat la lansarea proiectului că populația aflată în zona montană poate primi până la 2000 de lei pentru instalarea gardurilor electrice în jurul zonelor sau obiectivelor pe care vor să le protejeze. Costel Alexe a mai precizat că suma este finanțată prin Administrația Fondului pentru Mediu ce acoperă în proporție de 100% costurile unui astfel de sistem care include generatoare de impulsuri, izolator inel, role fir gard electric etc.

Acest program demarat de Ministerul Mediului este adresat populației din județele: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

„Programul pe care îl demarăm anul acesta va fi multianual. Investim în 2020 1.500.000 de lei pentru ca speciile să fie protejate, iar oamenii și bunurile lor să fie în siguranță. Cred că un bun management al speciilor pentru care suntem renumiți în Europa implică inclusiv sisteme inteligente care să permită coexistența între om și carnivorele mari”, a precizat Costel Alexe.

„Suntem țara cu cea mai mare populație de urși din Europa. Pe de-o parte, o bogăție a biodiversității românești, pe de altă parte, o mare responsabilitate pentru siguranța oamenilor. Programul nostru împacă dubla noastră responsabilitate: conservarea speciei și coexistența fără incidente între om și carnivorele mari. Vom acoperi în proporție de 100% costurile acestor sisteme pentru protecția populației din județele țării în care s-au înregistrat în mod repetat incidente sau pagube produse de animalele sălbatice”, a spus Costel ALEXE, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citeşte şi Românii care hrănesc urşii pe marginea drumului ar putea fi amendaţi! Avertismentul ministrului Mediului


loading...
Partenerii noștri