Se dau bani de la stat. Cine sunt românii care pot primi 5000 de euro

Persoanele cu dizabilităţi din Bistriţa-Năsăud pot primi vouchere în valoare de 5.000 de euro. Autorităţile locale au iniţiat un proiect prin care îşi doresc ca aceşti oameni să-şi poată găsi un loc de muncă mai uşor.

27 ian. 2022, 18:19
Se dau bani de la stat. Cine sunt românii care pot primi 5000 de euro

Se dau bani de la stat. Autorităţile locale din Bistriţa-Năsăud au iniţiat un proiect denumit „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”. În cadrul acestui proiect, persoanele cu dizabilităţi pot primi vouchere în valoare de 5.000 de euro şi vor fi ajutaţi să-şi găsească un job.

Se dau bani de la stat. În ce condiţii poţi să primeşti 5.000 de lei

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud este partener al proiectului cofinanțat de Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.

Citeşte şi România a primit de la UE, de când este membru, cu 45 de miliarde de euro mai mult decât a cotizat

Proiectul are ca obiectiv asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii, potrivit bistriţeanul.ro. 

Vizaţi de proiectul autorităţilor locale din Bistriţa-Năsăud sunt:

– șomerii și persoanele inactive cu dizabilități, în special lucrătorii vârstnici (55-64 ani);
– persoanele cu dizabilități non-NEET șomere;
– persoane inactive;
– persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care beneficiază de măsuri active de ocupare;

Persoanele de mai sus vor primi vouchere pentru achiziționarea de dispozitive și tehnologii  asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Fondul national unic de asigurări sociale de sănătate, dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap;
se află în căutarea unui loc de muncă şi nu au un loc de muncă în prezent;
au vârsta între 18 şi 65 ani, inclusiv elevi şi studenţi.

Pentru obţinerea voucherului, persoana cu dizabilităţi se prezintă la AJOFM BN şi se înregistrează ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Ulterior se semnează acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă.

Persoanele cu dizabilități interesate trebuie să participe la minimum două activităţi de informare, consiliere, mediere. Activitatea de mediere este obligatorie.

Se depune apoi dosarul cu documentele necesare la DGASPC. Direcțiile județene vor transmite către ANDPDCA centralizatorul cu cererile depuse.

Citeşte şi Salariul de bază minim brut în România. Avocatul Poporului: Nu acoperă nevoile zilnice ale românilor