Se dau bani de la stat, cum poţi să încasezi un stimulent financiar de 2500 de lei

Se dau bani de la stat pentru o categorie de români. Un stimulent financiar de 2.500 de lei le poate fi acordat celor care îndeplinesc condițiile necesare.  

27 feb. 2019, 04:23
Se dau bani de la stat, cum poţi să încasezi un stimulent financiar de 2500 de lei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în urmă cu ceva timp, un proiect care prevede acordarea unui stimulent financiar de 2500 de lei familiilor din Bucureşti.

De acești bani de la stat pot beneficia cei care devin părinţi. Aceştia vor primi banii la naşterea unui copil într-una dintre maternităţile Capitalei, fie ea de stat sau privată. Cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă domiciliul în Bucureşti.

Pentru a primi banii de la stat, cei 2.500 de lei, părinţii au obligaţia de depune o serie de documente în termen de cel mult o lună de la naşterea copilului. În plus, nici mama, dar nici tatăl nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat.

Actele necesare pentru ca părinții să primească banii de la stat sunt: cerere tip și declaraţie de consimţământ completată de părintele care nu se prezintă la depunere.

Măsura are ca scop încurajarea natalităţii. În motivarea deciziei pentru acordarea stimulentului pentru nou-născuţi, în valoare de 2.500 de lei, municipalitatea a evidenţiat faptul că în recensământul realizat de Eurostat în 2011, România se află în declin demografic din cauza sporului natural negativ şi a migratiei.