Se dau bani pentru tinerii care se întorc din străinătate, în România! Care sunt condițiile pentru a beneficia de cei 40.000 de euro!

Statul român oferă cu stimulent consistent pentru românii care aleg să se întoarcă acum în țară. Autoritățile pun la bătaie nu mai puțin de 40.000 de euro dacă se respectă aceste condiții.

10 ian. 2022, 10:25
Se dau bani pentru tinerii care se întorc din străinătate, în România! Care sunt condițiile pentru a beneficia de cei 40.000 de euro!

Se dau bani pentru tinerii care se întorc din străinătate, în România. Astfel, discutăm despre un imbold pe care autoritățile îl acordă tinerilor români stabiliți peste granițe, pentru ca aceștia să vină în România și să-și dezvolte propria afacere în domeniul agriculturii, care s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani, pe toate planurile.

Se dau bani pentru tinerii care se întorc din străinătate, în România! Care sunt condițiile pentru a beneficia de cei 40.000 de euro!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a aprobat deja sute de proiecte puse la bătaie de tinerii plecați din țară, care au decis să vină acasă și să pornească prorpria afacere.

Tinerii care vor să beneficieze de acest stimulent, trebuie să știe că statul impune câteva reguli persoanelor care vor să obțină acest bonus. În mare parte, e vorba despre condiții minime pe care aceștia trebuie să le îndeplinească, pentru a demonstra că sunt potriviți pentru această ocupație și că vor putea pune pe picioare proiecte durabile și eficiente.

„Numărul total al proiectelor aprobate până în prezent este de 485. Fiecare beneficiar primește în cont, în două tranșe, o sumă fixă eligibilă de 40.000 de euro nerambursabilă, dacă exploatația are între 12.000 – 29.999 SO, și 50.000 de euro, dacă exploatația are între 30.000 – 50.000 SO.

Citește și: În ce își investește Andreea Esca banii. Prezentatoarea PRO TV își dă economiile la un hotel de la Cluj și un resort la Sibiu
 

În sesiunea de depunere a proiectelor din 2021, adresată tinerilor din diaspora care doresc să se instaleze ca șefi/ manageri de exploatație, au fost introduse câteva simplificări față de sesiunea anterioară:

-au avut un loc de muncă în țări membre UE sau țări terțe UE în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, cel puțin 3 luni neîntrerupte, în ultimele 24 luni (față de 12 luni în sesiunea anterioară) dinaintea depunerii Cererii de finanțare

– sau au absolvit în ultimele 60 de luni înaintea depunerii Cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară: postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre UE sau țări terțe UE”, explică lantulalimentar.ro.

Citește și: Se schimbă banii. De ce este bine să păstraţi economiile în lei, sfaturi de aur de la specialişti