Se dau case GRATIS în Sicilia, inclusiv străinilor. Care este condiţia pe care trebuie să o îndeplineşti

Publicat: Duminică, 14 August 2016 15:25 // Actualizat: Duminică, 14 August 2016 16:18 // Sursa: romaniatv.net

O locuinţă este, prin tradiţie, visul oricărui român care plăteşte chirie. La fel se întâmplă şi în alte state ale Europei. Într-o parte a Italiei, primăria a decis să dea locuinţe gratis oricui doreşte, inclusiv străinilor. Doritorii trebuie să îndeplinească, însă, o singură condiţie.

În condiţiile unei migraţii excesive începute la finalul secolului al XIX-lea în Gangi, un sat de munte din Sicilia, primarul a decis să dea câte o casă oricui face o solicitare în acest sens, scrie descopera.ro. Singura condiţie este ca, în decurs de patru ani, noul proprietar să restaureze casa.

Citeşte şi Viaţa unui român în Italia: După 9 ani, şi-a pierdut locul de muncă şi casa. Acum locuieşte în maşină

Costurile pentru reparaţii sunt însă uriaşe în contextul în care locuinţele, care datează din secolul al XIII-lea, sunt extrem de dărăpănate. Multe dintre ele au fost abandonate în urmă cu câteva generaţii, în 1890, când sicilienii au emigrat în Statele Unite. Migraţia a continuat şi în secolul XX. Peste 1.700 de locuitori din Gangi s-a stabilit la New York între anii 1892 - 1924 în căutarea visului american. Începând din anii 1930 - 1940, Argentina a devenit destinaţia preferată a sicilienilor. Dacă în 1950, Gangi avea 16.000 de locuitori, în prezent populaţia este în număr de 7.000.

În ciuda costurilor ridicate pentru repararea locuinţelor, iniţiativa primarului pare să aibă succes. Peste 100 de locuinţe au fost date, cei mai mulţi dintre noii proprietari fiind chiar sicilieni în căutare de locuinţe liniştite pentru weekend.

"Noi nu vrem noi locuitori doar pentru că au bani. Noi vrem să ştim ce intenţionează să facă cu aceste case", afirmă Giuseppe Ferrarello, primarul din Gangi. Potrivit acestuia, sunt încurajaţi cei care vor să dezvolte o activitate economică.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
casa gratis case gratuite Gangi Italia Sicilia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iun 10:55
Răspunde | Votează email 0 email
LACATUSU
AR FI FRUMOS SA FIE SI IN ROMANIA ACEASTA METODA
25 iun 23:02
Răspunde | Votează email 0 email
sandica
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
25 iun 15:05
...în urmă cu câteva generaţii, în 1890, când sicilienii au emigrat în Statele Unite. Migraţia a continuat şi în secolul XX. Citeste aici Publicat în categoria ...
25 iun 12:11
...data-ad-slot="8586959718">

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Citeste mai mult pe romaniatv.net ...
25 iun 11:26
Votează email 0 email
...care plăteşte chirie. La fel se întâmplă şi în alte state ale Europei. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H