Se dau între 1.100 şi 2.000 de euro pentru această categorie de români. Cum pot fi folosiţi banii

Minmisterul Educaţiei a stabilit burse între 1.100 și 2.000 de euro pentru stagii de masterat și doctorat, postdoctorale și de cercetare în străinătate. În total au fost aprobate 540 de luni de bursă pentru anul 2024, dintre care 312 luni pentru continuarea stagiilor celor calificați la concursul din 2023, respectiv 228 de luni de bursă pentru concursul din 2024.

19 oct. 2023, 12:31
Se dau între 1.100 şi 2.000 de euro pentru această categorie de români. Cum pot fi folosiţi banii
Se dau între 1.100 şi 2.000 de euro pentru această categorie de români. Cum pot fi folosiţi banii

Se dau între 1.100 şi 2.000 de euro pentru această categorie de români. De asemenea, au fost listate cele peste 90 de domenii de interes pentru care se acordă astfel de studii, de la muzică la contabilitate și de la biochimie la științele educației, anunţă edupedu.ro.

Citeşte şi: Ajutor financiar de la Guvern pentru peste 2 milioane de români. Banii vor ajunge la beneficiari înainte de sărbătorilor de iarnă

În acest sens, Ministerul Educaţiei a emis Ordinul nr. 6517/2023 privind aprobarea numărului total al lunilor de bursă, a tipurilor de burse, a duratei stagiului unei burse, a domeniilor de interes ale României pentru care se acordă bursele şi a cuantumului burselor lunare în valută, pe ţări, în anul 2024, pentru bursele instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 118/2023 privind acordarea burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare.

Citeşte şi: Angajații care ar putea primi bani mai mulți la salariu. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Muncii

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei şi sindicatele caută soluţiile tehnice pentru eliminarea inechităţilor. Programele de susţinere a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor, derularea investiţiilor în educaţie şi eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ au fost subiectele discutate luni de premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanţii sindicatelor din domeniul educaţiei „Facem tot ce ne-am asumat în domeniul educaţiei pentru a ajuta copiii să meargă la şcoală în condiţii cât mai bune şi să oferim tuturor şansa la educaţie. Deopotrivă, suntem preocupaţi să avem cadre didactice motivate, iar în acest sens avem în vedere îndreptarea inechităţilor salariale într-un termen cât mai scurt”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

ordin-burse-strainatate