Se dau TICHETE DE MASĂ pentru PENSIONARI. Ce trebuie să faci ca să intri în posesia lor

Publicat: Luni, 11 Noiembrie 2019 09:22 // Actualizat: Marţi, 12 Noiembrie 2019 08:45 // Sursa: romaniatv.net

Pensionarii beneficiază anual de tichete de masă și de călătorii compensate cu trenul. Vezi mai jos care sunt condițiile de acordare.

Pensionarii au dreptul legal la 6 călătorii compensate cu trenul, anual, dar mulți dintre aceștia nu le folosesc, scrie dcbusiness.ro.

Din acest motiv, legiuitorul are în vedere acordarea unei facilități pentru acei pensionari care nu folosesc aceste tichete de călătorie și propun valorificarea acestora într-un alt mod.

Citeşte şi TICHETE DE MASĂ 2019. Veste bună pentru bugetari, la cât şi de când se majorează valoarea BONURILOR DE MASĂ

"Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă", se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

"De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii", mai notează inițiatorii.

Așadar, modificarea legislativă propusă spune că în cazul în care in cazul biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 14:46
Răspunde | Votează email 6 email
beres laszlo
EU NAM FOLOSIT NICI ANUL ACESTA CE TREBE FACUT UNDE TREBE MERS
1
EUR
4.7785
RON
06 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H