AJUTOARE DE LA STAT 2019. Cum poţi să iei zeci de mii de lei de la stat, care sunt cele mai cunoscute programe

Statul ofera zeci de mii de lei pentru fiecare dintre noi. Putem sa ne izolam locuinta, sa cumparam o masina sau sa ne schimbam electrocasnicele. Totul e sa stim in ce conditii putem obtine acesti bani. 

23 ian. 2019, 08:04
AJUTOARE DE LA STAT 2019. Cum poţi să iei zeci de mii de lei de la stat, care sunt cele mai cunoscute programe

Cel mai cunoscut voucher oferit de stat este cel de 45 de mii de lei pentru achizitionarea unei masini electrice. Cine opteaza pentru un astfel de autoturism se gandeste si la autonomie. Din fericire, gasim soferi care aduna multi kilometri, zi de zi, la volanul unei astfel de masini.

Citeşte şi Cei care îşi izolează termic locuinţa pot primi 40.000 de lei de la stat. Ce materiale trebuie să foloseşti ca să beneficiezi de bani

La unele statii, cum este cea din imagini, incarcarea este gratuita. Cine isi cumpara un autovehicul HIBRID poate primi de la stat 20.000 de lei. Prin programul Rabla Clasic, valoarea ticheteleor este cuprina intre 6.500 si 9.200 de lei, in functie de tipul masinii noi care urmeaza sa fie cumparata.

Explicatia e simpla. Masinile cu inspectia periodica la zi pot circula pe drumuri, deci polueaza, asa ca programul Rabla isi atinge obietivul prin scoaterea lor din circulatie.

Putem incasa pana la 20.000 de lei pentru montarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Anul acesta proghramul va demara cel mai probabil in luna martie. Cine produce energie verde o poate livra in reteaua nationala sau o poate stoca. Asa arata un sistem care se ocupa de stocarea enrgiei produsa de panourile fotovoltaice.

Teoretic, statul ne mai ofera inca 40 de mii de lei pentru izolarea locuinte cu material precum lana, bumbac sau canepa. Un program util, dar care e blocat de lipsa fondurilor si de problemele legate de normele de aplicare.

Printr-un alt program – Rabla pentru electrocasnice, obtinem tichete cu valori cuprinse intre 200 si 400 de lei. Mai nou, si televizoarele vor fi introduse in aceasta schema. In total, pana acum au fost emise tichete pentru 24 de mii de produse.

O masina de spalat inlocuita cu una eficienta energetic ne poate aduce pana la 300 de lei reducere. Valoarea maxima de 400 de lei este oferita pentru frigiderele noi.

Si primariile se intrec in bani oferiti pentru diferite situatii.

De exemplu, in capitala, femeile insarcinate primesc 2.000 de lei pentru cheltuieli medicale si inca 2.500 de lei dupa nasterea copilului.

Este in desfasurare si programul pentru fertilizari in vitro, prin care femeile care isi doresc copii pot obtine pana la 10.800 de lei pentru a urma o procedură de inseminare. Una dintre condiţiile acordării acestor fonduri este ca viitoarea mamă să locuiască de cel puţin şase luni în Capitală.