Se deschide cea mai „urâtă” clădire din istoria omenirii FOTO

"Cea mai urâtă construcţie din istoria omenirii" , Ryugyong din Koreea de Nord va fi inaugurată în primăvara acestui an, la 23 de ani de la începerea lucrărilor de construcţie.

18 feb. 2012, 07:27
Se deschide cea mai „urâtă” clădire din istoria omenirii FOTO

Ryugyong, una din cele mai impresionante, dar şi urâte construcţii ale lumii, se va deschide în primăvara acestui a iniţial ca o clădire de birouri, la 23 de ani de la începerea lucrărilor de construcţie. Ulterior va găzdui şi turişti, informează The Washington Post. Construcţia de 105 de etaje, catalogată de către revista Esquire drept „cea mai urată clădire din istoria omenirii”, a fost gândită iniţial ca o replică mult mai impunătoare a celei mai mari clădiri din Asia- un bloc de 63 de etaje din Coreea de Nord. Este construită aproximativ în întregime din beton, depăşeşte ca înălţime New York’s Chrysler Building, arată ca o rachetă şi îmbracă în umbră întreaga capitală a Koreei, Phenian.

Considerată o emblemă a bunăstării statului, clădirea este în realitate o imagine a eşecului guvernelor de la Phenian. Lucrările au început în 1987, dar construcţia s-a oprit patru ani mai târziu din lipsă de fonduri, astfel că luxosul hotel a arătat foarte mulţi ani ca o piramidă cu geamuri de sticlă. Şi lucrurile nu s-ar fi schimbat, dacă statul nord-coreean nu s-ar fi pregătit pentru un an al celebrărilor. Eonomia ţării abia mai funcţionează, dar anul acesta se comemorează 100 de ani de la naşterea fondatorului Kim Il Sung, aşa că statul nord-coreean a decis să finalizeze lucrările de construcţie bazându-se pe o ulterioară investiţie a unei mari companii de telecomunicaţii.

Potrivit planului iniţial, hotelul de lux Ryugyong urma să aibă 3.000 de camere, cinci restaurante, o sală de bowling şi un club de noapte. Acum, oficialii nu au dat detalii despre cum va arăta clădirea în interior, dar la bursa zvonurilor se discută că multe dintre etajele din mijloc vor rămâne goale, în timp ce ultimele nivele vor fi folosite ca hotel.