Se îmbogăţesc peste noapte: Britanicii au descoperit 100 de miliarde de barili de petrol în sudul Angliei

Compania Oil & Gas Investment din Marea Britanie a descoperit o cantitate mare de petrol în apropiere de Aeroportul Gatwick. Este vorba despre nu mai puţin de 100 de miliarde de barili de petrol.

09 apr. 2015, 13:23
Se îmbogăţesc peste noapte: Britanicii au descoperit 100 de miliarde de barili de petrol în sudul Angliei

Grupul Oil & Gas Investments din Marea Britanie a declarat oficial  că a descoperit rezerve de aproximativ 100 de miliarde de barili de petrol în sudul Angliei. Grupul a precizat că ar putea exista până la 100 de miliarde de barili de petrol în sudul Angliei, după ce a forat anul tercut un puţ la Horse Hill lângă Aeroportul Gatwick. Oil&Gas Investments a adăugat că în zona vizată ar putea fi 158 milioane de barili de petrol pe kilometru pătrat, potrivit mirror.co.uk

Aceasta a fost cel mai adânc puț forat în ultimii 30 de ani, a declarat Stephen Sanderson, CEO al UKOG, în cadrul conferinţei de presă. Totuşi, se estimează că doar 3 până la 15% din imensa cantitate de petrol ar putea fi recuperată, în comparație cu prospecţiile geologice similare din SUA și vestul Siberiei.

Citeşte şi România are rezerve de petrol de peste 200 de miliarde de dolari

Descoperirea vine chiar într-un moment oportun pentru Marea Britanie, unde producţia de petrol din Marea Nordului este în scădere sau chiar în cădere liberă, după ce s-au procesat aproximativ 45 de miliarde de barili în ultimii 40 de ani.