Se împlinesc 33 de ani de la moartea lui Arsenie Boca. Ce a prezis acesta despre România

Arsenie Boca s-a stins din viață în data de 28 noiembrie 1989. A fost și este foarte iubit de credincioși, iar dovadă stau cozile interminabile de la mormântul acestuia, unde mi de pelerini vin zilnic să se roage.

27 nov. 2022, 12:58
Se împlinesc 33 de ani de la moartea lui Arsenie Boca. Ce a prezis acesta despre România

Arsenie Boca s-a stins din viață în data de 28 noiembrie 1989. În această zi în calendarul ortodox este trecut Sfântul Cuvios Mucenic Ștefan cel Nou. Cei doi au multe lucruri în comun printre care dragostea de pictură sau faptul că au fost persecutați și hărțuiți de autorități. Arsenie Boca a fost a fost îngropat la Mânăstirea Prislop. Sunt multe legende care circulă despre el, inclusiv s-a spus că a știu când va muri.

„Mai sunt trei calendare. Nicio zi din 1990!”, le-a spus el unor credincioși, conform știrile Kanal D.

Ce a prezis Aresenie Boca

Mii de pelerini vin zilnic la Mânăstirea Prislop și spun că odată ce trec pe acolo, Aresenie Boca îi ajută. Sute de oameni s-au vindecat de boli după ce au trecut pe la mormântul acestuia, atât de cunoscut.

Înainte să moară Arsenie Boca a făcut o sumedenie de preziceri. Sfântul părinte al Ardealului ar fi a pictat scena în care Sfântul Ștefan cel Nou este osândit. Arsenie Boca ar fi scris deasupra picturii data la care va muri și el.

Acesta a făcut câteva precizări și despre viitorul României. Mai exact, acesta ar fi făcut previziuni sumbre precum faptul că România va fi ocupată de Rusia, Ungaria și Bulgaria, însă aceste țări vor fi loviți de „bolovani de foc”.

O altă prezicere sumbră se referă la București. Părintele Arsenie Boca ar fi spus că orașul ar mai avea dreptul la o singură greșeală, potrivit cancan.ro

„S-a ouat de două ori, iar următoarea dată o să dispară de pe harta pământului, iar apoi o mare catastrofă se va abate asupra oraşului pentru că foarte multe păcate sunt acolo”, a spus Arsenie Boca.

Tot Aresenie Boca a mai spus că pentru români vor veni zile grele, însă totul se va rezolva cu ajutorul divin.

„Vor veni timpuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși, îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune multe impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul”, a mai prezis Arsenie Boca.

Arsenie Boca este considerat ca cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

Citește și: Lumea creștină este în doliu! A murit cel mai iubit preot al Bisericii Ortodoxe Române

Rugăciune către Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.

Citește și: Calendar ortodox 24 noiembrie 2022. Sfântul Papă Clement, ocrotitorul celor nedreptăţiţi. Rugăciune pentru ajutor grabnic în faţa nedreptăţilor