Se închid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole în Bucureşti. Noile restricţii, anunţate de Prefectură

Noi restricţii vor fi aplicate în Bucureşti, începând de duminică, 28 martie. Prefectura Capitalei a anunţat ce activităţi au fost interzise, în condiţiile în care rate de infectare cu COVID-19 a ajuns este de 6,88 la mia de locuitori.

27 mart. 2021, 15:34
Se închid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole în Bucureşti. Noile restricţii, anunţate de Prefectură

Se închid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole în Bucureşti. Sunt deciziile adoptate în urma şedinţei extraordinare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

Se închid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole în Bucureşti. Lista completă cu activităţile interzise

CMBSU a interzis activitatea restaurantelor şi a cafenelelor care funcţionează în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul hotelurilor şi pensiunilor.

  • a hotărât interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.
  • Totodata, s-a hotărât interzicerea activității restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 27 martie 2021. Număr-record de internări la ATI

Terasele rămân deschise în Bucureşti. Câte persoane pot sta la o masă

Potrivit decizie autorităţilor, este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Cluburile, discotecile şi barurile, închise în continuare

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Mai mult, este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

De când se aplică noile restricţii

Noile măsuri se aplică începând de duminică, 28 martie, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau la atingerea pragului de 7,5/1000 de locuitori.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.

Citeşte şi: Noi restricţii în Bucureşti. Circulația persoanelor e interzisă după ora 20.00 în week-end. Cum se schimbă programul magazinelor