Comper 2019. Concursul s-ar putea închide. Anunţul făcut de fondator

Concursul Comper este in pericol de a se inchide. Anuntul a fost facut chiar de catre fondatorul Comper, Calin Vlasie, cel care a explicat ca este amenintat de Editura Paralela 45 ca "acest concurs se desfasoara fara acordul detinatorului marcii". La solicitarea Portal Invatamant, reprezentantii Editurii Paralela 45 au precizat ca "nu suntem noi in masura, legal, sa inchidem un concurs scolar. Va sublinem doar faptul ca din anul 2010 Editura Paralela 45 este detinatoarea marcii COMPER la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM)".

25 feb. 2019, 09:04
Comper 2019. Concursul s-ar putea închide. Anunţul făcut de fondator

Concursul Comper se pregateste de Etapa a II-a din anul 2019, programata sa aiba loc pe 15 martie (Comper Comunicare) si 22 martie (Comper Matematica). Intre timp insa, fondatorul concursului a lansat o informatie extrem de interesanta: Comper-ul este in pericol de a se inchide.

Citeşte şi BAREME COMPER MATEMATICA 2019, clasele I-VIII. Cum se rezolvau subiectele la matematică, etapa I

Intr-un anunt facut pe pagina de Facebook „Concursurile Comper”, Calin Vlasie, fondatorul acestui concurs, a explicat ca reprezentantii Editurii Paralela 45 doresc sa se razbune si ar vrea inchiderea Comper, din cauza ca „se desfasoara fara acordul detinatorului marcii”. Asa cum explica insusi Calin Vlasie, „am facut atunci, in 2010, imprudenta ca marca acestui concurs sa fie inregistrata la OSIM pe numele Editurii Paralela 45, fondata de mine in 1994, al carui proprietar eram inca in 2010. Acum Editura Paralela 45 nu mai este a mea din 2011 si, desi mi s-a promis verbal in 2017 (cand am demisionat si cand am divortat de sotia trezita peste noapte proprietar al editurii si tipografiei) ca acest concurs, creat de mine si organizat intotdeauna de catre Fundatia Paralela 45, va ramane exclusiv al meu, ACUM SUNT AMENINTAT CA ACEST CONCURS SE DESFASOARA FARA ACORDUL DETINATORULUI MARCII…”

Puteti vedea mai jos mesajul integral.

La solicitarea Portal Invatamant, fondatorul Comper a precizat ca „etapele se continua in acest an scolar asa cum au fost planificate la Ministerul Educatiei Nationale si inscrise in Calendarul concursurilor nationale scolare fara finantare MEN, publicat in 9 Ianuarie 2019 prin Ordin de Ministru al MEN. Concursul Comper e proprietatea Fundatiei pentru Stiinte si Arte al carui presedinte si membru fondator sunt”. Ramane, insa, intrebarea, ce se va intampla in anii urmatori, data fiind aceasta disputa legata de marca inregistrata Comper.

Reprezentantii Editurii Paralela 45 au declarat pentru Portal Invatamant ca „Editura Paralela 45, in calitate de detinatoare a marcii, nu ameninta pe nimeni si dezavuam „scriitura”. Nu suntem noi in masura, legal (pentru ca altfel nu incape discutie), sa inchidem un concurs scolar. Mesajele lansate, care contin informatii nereale sunt emise cu scopul de a atrage in mod nejustificat numele societatii noastre intr-o disputa legata de neregulile sesizate in desfasurarea concursurilor”.

In acelasi timp, insa, acestia precizeaza ca „din anul 2010 Editura Paralela 45 este detinatoarea marcii COMPER la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), informatie publica, care poate fi verificata pe site-ul institutiei”. Ceea ce, din nou, nu exclude posibilitatea ca in viitorul apropiat marca inregistrata Comper sa fie revendicata de catre Paralela 45.

Continuarea articolului pe portalinvatamant.ro.