Se înfiinţează o nouă direcţie la Primăria Capitalei. Cu ce se va ocupa

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, luni, înființarea Direcției Integrare Străini și Diversitate. Noua direcție va fi subordonată direct primarului general al capitalei și va avea 18 posturi dintre care 3 pentru funcții de conducere.

29 feb. 2016, 17:01
Se înfiinţează o nouă direcţie la Primăria Capitalei. Cu ce se va ocupa

Se înființează în Primăria Capitalei Direcția Integrare Străini și Diversitate. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, luni, de consilierii generali, potrivit b365.ro.

Potrivit hotărârii, noua direcție „coordonează activitățile Primăriei Municipiului București privind integrarea locală a cetățenilor străini prezenți pe teritoriul său, în vederea respectării principiilor Diversității definite în Convenția UNESCo privind Protecția și Promovarea Diversității Culturale statuate ca fundament al Uniunii Europene”.

Noua direcție va fi în subordinea directă a Primarului general și își va desfășura activitatea prin două servicii, respectiv Serviciul pentru integrarea locală a străinilor și Serviciul pentru dialog multicultural și diversitate.

De asemenea, noua structură va avea 18 posturi, dintre care 15 posturi de execuție și 3 posturi de conducere (un director executiv și doi șef șerviciu).