Se înmulţesc cazurile de infecţii respiratorii acute. Peste 84.000 de îmbolnăviri la nivel naţional

Peste 84.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat la nivel naţional în ultima săptămână, cu 1,3 la sută mai mult decât în săptăâna precedentă. Nu a fost confirmat prin analize de laborator niciun caz de gripă.

05 nov. 2017, 07:11
Se înmulţesc cazurile de infecţii respiratorii acute. Peste 84.000 de îmbolnăviri la nivel naţional

Potrivit ultimelor statistici ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămână, la nivel naţional s-au înregistrat 84.071 cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, viroze şi pneumonii), cu 1.3% mai mult decât în săptămâna precedentă.

”Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat în această săptămână”, precizează specialiştii CNSCBT, citaţi de news.ro.

Citeşte şi În Olt nu există vaccin antigripal. Peste 1.500 de persoane cu afecţiuni respiratorii, la medic într-o săptămână

Potrivit acestora, s-au înregistrat 12 suspiciuni de gripă.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute au fost confirmate cu laboratorul 758 cazuri de gripă, fiind înregistrate 27 de decese.