"Se întâmplă ceva care deranjează". Fenomenul straniu pe care nimeni nu-l poate înţelege

Publicat: Joi, 15 Mai 2014 09:53 // Actualizat: Joi, 15 Mai 2014 09:53 // Sursa: romaniatv.net

Tot mai mulţi lei-de-mare îşi abandonează puii şi îi lasă să moară de foame. Angajaţii de la Centrul pentru Mamifere Marine din California au observat un fenomen ciudat şi îngrijorător în ultimul an.

În ultimul an, la acest centru au ajuns 500 de foci şi lei-de mare, majoritatea pui abandonaţi. Cei 50 de angajaţi şi 1.000 de voluntari abia mai fac faţă şi încep să rămână fără fonduri. Dacă în mod normal veterinarii trebuiau să îngrijească aproximativ 20 de pui anual, în acest an numărul lor a crescut deja la 100.

Directotul executiv al centrului, Jeff Boehm, spune că nu ştie de ce mamele îşi abadonează puii într-un număr aşa de mare. "Se întâmplă ceva în ocean chiar acum, ceva care deranjează aceste animale", crede Jeff.

Este posibil ca aceste mamifere marine să nu mai poată găsi hrană suficientă, de aceea pleacă să caute mâncare în alte zone şi îşi lasă puii în urmă. Micuţii nu se pot descurca singuri şi ajung în zona Ocean Beach din California, bolnavi şi malnutriţi.

Centrul va coordona o cercetare care să ofere o explicaţie pentru acest fenomen. Experţii vor aduna date de la diferite organizaţii similare din America, pentru a afla cât mai multe date despre puii abandonaţi. Alte posibile explicaţii sunt poluarea apelor sau creşterea temperaturii din oceane.

Deocamdată, voluntarii de la centrul din California încearcă să-i hrănească pe pui cu un amestec de apă şi carne de peşte, pentru că mulţi sunt aşa de mici că nu pot înghiţi un peşte întreg. După ce mai cresc, sunt învăţaţi să pescuiască.

Din păcate însă, anul trecut doar 60% dintre aceşti pu

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fenomen straniu lei de mare mare ocean Ocean Beach
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mai 18:40
...la Centrul pentru Mamifere Marine din California au observat un fenomen ciudat şi îngrijorător în ultimul an. Citește mai departe…

...
15 mai 10:39
...
Tot mai mulţi lei-de-mare îşi abandonează puii...
15 mai 10:08
...Marine din California au observat un fenomen ciudat şi îngrijorător în ultimul an. Citește mai departe… Citeste Tot Da si tu mai...
15 mai 10:02
...pentru Mamifere Marine din California au observat un fenomen ciudat şi îngrijorător în ultimul an. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H