Se întâmplă în România. Tânăr cu handicap grav, umilit de stat

Un tânăr din Vrancea, care are de 20 de ani un handicap grav, fiind imobilizat la pat, s-a trezit dator la stat şi riscă să rămână fără tratament.

28 mart. 2013, 07:56
Se întâmplă în România. Tânăr cu handicap grav, umilit de stat

Un tânăr care suferă de tetrapareză spastică şi care a trăit toată viaţa imobilizat la pat, fără a putea să lucreze vreodată, a fost luat în vizor de instituţiile statului pentru că nu şi-a plătit contribuţia la sănătate. Situaţia este ridicolă şi ar putea stârni zâmbete, dar până la rezolvarea ei băiatul riscă să nu mai poată beneficia de servicii medicale, informează România TV.

Părinţii tânărului au primit prin poştă o înştiinţare conform căreia trebuie să achite 600 de lei contribuţii sociale pentru că ar fi fost angajat. Cum băiatul nu poate, însă, nici măcar să mănânce singur, darămite să muncească, părinţii lui au mers pe firul poveştii şi au aflat că fiul lor a fost angajat, fără ştirea sa, de către o firmă din domeniul asigurărilor.

Oamenii s-au adresat poliţiei şi au depus o plângere pentru a afla cine l-a angajat pe băiat şi ce beneficii s-au obţinut de pe urma acestuia.