Se întâmplă în România. Trei foşti primari cu INTERDICŢIE de a candida îşi aruncă în luptă NEVESTELE

Situaţie tragi-comică la Bradu (Argeş). Actualul primar are interdicţie de a merge la Primărie, fiind sub control judiciar, astfel că nevsata sa va candida la alegeri. Doi foşti primari, care nu mai pot candida din motive penale sau de incompatibilitate, se gândesc la aceeaşi strategie.

12 sept. 2016, 11:47
Se întâmplă în România. Trei foşti primari cu INTERDICŢIE de a candida îşi aruncă în luptă NEVESTELE

Deşi alegerile locale au trecut de mult, comuna Bradu rămâne în continuare fără primar, după ce învingătorul, Dan Stroe, stă de aproape trei luni sub control judiciar, având interdicţie de a merge la primărie. Edilul social-democrat a fost reţinut pe 29 iunie de procurorii DNA în urma unui flagrant făcut pe baza unui denunţ. Dan Stroe a vrut să cumpere cu suma de 8.000 de euro un consilier UNPR pentru a obţine majoritatea în Consiliul Local, scrie Universul Argeşean.

Un primar din Argeş, REŢINUT după doar câteva săptămâni de mandat

Cum dosarul se bazează pe un flagrant făcut ca la carte se pare că lui Dan Stroe îi va fi interzis să mai poată exercita funcţia de primar în viitorul apropiat. Pentru că nici fostul edil Florin Frătică se pare că nu va mai putea candida, dacă va pierde procesul de incompatibilitate intentat de ANI, acesta din urmă vrea să-şi lase soţia, pe Alina Frătică, să intre în politică. Mai mult, Frătică a declarat că se gândeşte serios să se lase de administraţia publică pentru a putea avea grijă de cele două fetiţe. Cum mezina are doar 3 luni, acesta consideră că poate profita de moment pentru a intra în concediu paternal.

După ce acest anunţ a apărut, luni, 12 septembrie, în săptămânalul Ancheta, surse din cadrul Primăriei Bradu susţin că şi Dănuţ Stroe are de gând să renunţe la funcţie din proprie iniţiativă şi să-şi arunce soţia în lupta pentru fotoliul de primar.

Vestea a ajuns şi la urechile fostului primar Costel Zamfir, care, spun aceleaşi surse, şi el ar cocheta cu ideea de a-şi pune soţia să candideze. Şi Costel Zamfir are interdicţie de a mai candida la o funcţie publică, după ce a fost condamnat într-un dosar de corupţie.