Se întoarce Era Glaciară peste omenire? Cu ce ne vom confrunta în următorii ani

La scoala am invatat ca nimic nu poate sa intreaca viteza luminii si ca sub limita de zero absolut nu mai este vreo alta temperatura. Totusi, in urma unor experimente efectuate, s-a ajuns la concluzia ca acel zero absolut nu este chiar absolut.

11 nov. 2014, 10:37
Se întoarce Era Glaciară peste omenire? Cu ce ne vom confrunta în următorii ani

Conform rezumatului facut de fizicianul Tapio Simula, se pare ca poate fi mai rece decat acel zero absolut, scrie bzi.ro. „In mod normal, majoritatea particulelor au cam aceeasi energie. Putine sunt cele care au energie mai mare. In teorie, daca situatia este inversa, adica majoritatea particulelor au prag energetic mai mare, atunci diagrama s-ai inversa, iar semnul care indica temperatura s-ar schimba de la pozitiv la negativ absolut. Acest lucru ar schimba atomii, adica i-ar duce de la pragul cu cea mai mica energie la cea mai mare energie, inainte sa poata crea reactii. E ca si cum ai cobori, apoi brusc ai urca”, a spus Tapio Simula. 

Citeşte şi Apocalipsa nucleară. Ce viaţă am putea avea după un RĂZBOI ATOMIC

In ceea ce priveste valoarea lui zero absolut, totul depinde de modul in care definesti caldura. Daca folosesti definitia matematica, temperaturile negative absolute sunt mai mici decat zero absolut intrucat au valori negative (prin definitie, 0 e mai mare decat o valoare negativa).