Se întoarce roata! Rusia acuză Ucraina de bombardamente asupra civililor, în regiunea Lugansk

Războiul dintre Rusia și Ucraina a luat o nouă turnură. Mai nou, rușii au ajuns acum să îi acuze pe ucraineni că au bombardat civili, în teriroriile controlate de Rusia

31 mai 2023, 10:30
Se întoarce roata! Rusia acuză Ucraina de bombardamente asupra civililor, în regiunea Lugansk

Războiul din Ucraina a trecut într-o nouă etapă. Rusia acuză Ucraina de bombardamente în zona Lugansk, regiune controlată de trupele rusești. Conform centrului de coordonare din zonă, au fost vizate zonele în care se aflau civili.

Ucraina nu a confirmat aceste bombardamente, dar a acuzat și ea Rusia, de foarte multe ori, că a atacat în mod deliberat populația civilă.

Citește și Ucraina insistă pentru adâncirea canalului Bâstroe, în vederea intensificării exportului de cereale

„Forţele armate ucrainene au tras cu artilerie într-un centru pentru persoane strămutate care găzduieşte civili în vârstă şi copii. Un agent de securitate a fost ucis şi două persoane rănite”, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, pe Telegram.

Regiunea Belgorod se învecinează cu Ucraina și,  din acest motiv, a fost vizată în mod repetat de bombardamente ucrainene. Mai mult, rușii au menționat că au fost înregistrate numeroase tentative de incursiuni armate ale ucrainenilor, în această regiune.

Citește și Rusia denunță un „atac terorist” cu drone asupra Moscovei. Kremlinul arată cu degetul spre Ucraina

Totul ar avea ca scop punerea în practică a unei contraofensive de proporții pe care Ucraina o pregășete de câteva săptămâni.