Se introduce un altfel de impozit pentru frizerii, saloane de coafură şi vulcanizări auto

O serie de afaceri din sfera serviciilor, precum vulcanizările auto, frizeriile și saloanele de coafură, ar putea fi impozitate în viitor pe suprafața comercială utilă, și nu pe profit, ca în prezent, așa cum se întâmplă deja din acest an cu hotelurile și restaurantele, a anunțat pentru Profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre.

24 mart. 2017, 10:16
Se introduce un altfel de impozit pentru frizerii, saloane de coafură şi vulcanizări auto

De mulți ani, o parte dintre hotelierii și patronii de restaurante din România reclamă că legea îi defavorizează pe cei care își declară profiturile și îi avantajează pe agenții economici care declară pierderi. Ei au cerut fiecărui ministru al Turismului, începând cu Elena Udrea, să fie taxați pe numărul de camere sau suprafața restaurantului, nu pe profit. În acest fel, argumentau ei, cei cinstiți vor plăti mai puțin, iar statul va lua niște bani și de la ceilalți, care nu plăteau impozit pe profitul inexistent.

Din acest an a fost introdus impozitul specific pentru baruri, restaurante și hoteluri. Inițiatorul acestui proiect a fost Mircea Dobre, actualul ministru al Turismului.

Citeşte mai multe pe  Profit.ro