Se pregăteşte un atentat împotriva preşedintelui ţării

De mai multe luni s-au efectuat investigaţii în legătură cu posibile atentate împotriva vieţii preşedintelui, a declarat ministrul de externe într-o înregistrare video difuzată pe reţelele de socializare.

30 dec. 2018, 10:06
Se pregăteşte un atentat împotriva preşedintelui ţării

Ministrul de externe columbian Carlos Holmes Trujillo a denunţat existenţa unor posibile proiecte de atentat împotriva preşedintelui Ivan Duque, relatează duminică AFP.

Trujillo a anunţat totodată arestarea a trei cetăţeni venezueleni aflaţi în posesia unor „arme de război”, fără a oferi detalii.

Aceste arestări „cresc îngrijorările exprimate de autorităţi cu privire la acest subiect”, a adăugat el.

Ameninţările vin „probabil” de la „actori interni şi externi”, potrivit unui comunicat separat al Ministerului de Externe columbian.

Anunţul are loc în condiţiile în care relaţiile dintre Columbia şi Venezuela sunt extrem de tensionate după expulzările unor funcţionari ai ambelor ţări şi desfăşurarea, pe 10 decembrie, de bombardiere ruseşti în Venezuela ca parte a exerciţiilor militare comune.

Preşedintele Ivan Duque a cerut „ţărilor care apără democraţia” să nu recunoască noul guvern al preşedintelui Nicolas Maduro, al cărui nou mandat începe pe 10 ianuarie după ce a fost reales în cadrul unor alegeri boicotate de opoziţie şi nerecunoscute de o parte a comunităţii internaţionale.

La rândul său, Maduro l-a acuzat pe preşedintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, precum şi pe preşedintele columbian că sunt implicaţi într-un complot pus la cale de Washington ce are drept scop organizarea unei lovituri de stat în Venezuela şi asasinarea sa.