Se prelungeşte carantina în Constanţa. Prefectul anunţă noi măsuri

Măsura prelungirii carantinei în Constanţa urmează să fie votată, vineri, în cadrul Comisiei Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. Mai mult, prefectul judeţului a anunţat că va fi necesară adoptarea a noi măsuri.

03 dec. 2020, 18:17
Se prelungeşte carantina în Constanţa. Prefectul anunţă noi măsuri

Se prelungeşte carantina în Constanţa. Prefectul judeţului a anunţat că, din cauza numărului mare de infectări, mai mult ca sigur se va decide prelungirea măsurii de carantinare a oraşului.

„Aşteptăm analiza de risc a DSP Constanţa şi evident avizul INSP, dar având în vedere că nu s-a înregistrat o scădere semnificativă a ratei de incidenţă, care în momentul de faţă este la un platou de 10,5 – 10,8 şi mai mult ca sigur măsura carantinei zonale pentru municipiul Constanţa o să se prelungească. Având în vedere măsurile adoptate pentru împiedicarea răspândirii virusului şi care se vor intensifica în perioada următoare, şi faptul că mare parte a populaţiei a răspuns pozitiv la aceste măsuri, respectând regulile, avem toate motivele să fim optimişti, în perspectivă”, a declarat Silviu Coşa, pentru AGERPRES.

Se prelungeşte carantina în Constanţa. Noile măsuri anunţate de prefect

Prefectul judeţului Constanţa a mai afirmat că va fi necesară adoptarea a noi măsuri de prevenţie, în continuare, pentru a monitoriza circulaţia populaţiei la limita zonei de carantină.

„Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi controalele, filtrele şi legitimarea cetăţenilor de pe stradă. Marea parte a oamenilor s-au obişnuit să respecte aceste reguli, pe care nimeni nu le iubeşte şi nu le doreşte dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei, va trebui să producem anumite inconveniente tuturor, pentru că un filtru rutier la ieşirea din Constanţa spre localitatea Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru inconvenientele de acest gen, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să blocheze circulaţia, astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm măsurile hotărâte”, a spus Coşa.

Prefectul a mai anunţat că deplasarea la secţiile de votare, duminică, se poate face fără completarea declaraţiei pe propria răspundere, în baza cărţii de identitate.

Reamintim că joi, rata incidenţei în municipiul Constanţa comunicată de DSP este de 10,54, iar pentru judeţ de 7,15, fiind cel mai ridicat nivel din ţară.