Se reconstruieşte Zidul Berlinului

Publicat: Marţi, 28 August 2018 21:49 // Actualizat: Marţi, 28 August 2018 22:08 // Sursa: romaniatv.net

După 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, un cineast rus, Ilia Krzanovski s-a decis să facă un proiect "faraonic" şi să "resusciteze" faimosul simbol totalitarist din perioada Războiului Rece.

Acest „oraș în oraș“, înconjurat de un zid cenuşiu care despărţea Germania în două și reproducerea unui stat poliţienesc cum a fost Germania de Est au scopul de a găzdui premiera mondială a producţiei cinematografice  "DAU" - o enigmatică suită de filme a căror realizare a început să prindă contur în urmă cu 13 de ani, fiind realizată de Ilia Krzanovski.

Începând din 12 Octombrie şi până în 9 Noiembrie, vizitatorii vor fi nevoiţi să prezinte o viză de intrare în inima Capitalei Germaniei şi vor plăti bilete pentru vizitare. De asemenea, vizitatorii vor preda telefoanele lor mobile gărzilor de frontieră, urmând să le recupereze la ieşire.

Construcția simbolică a acestui micro-oraş format din 900 de bucăţi de perete înalt de 3,60 metri va fi supusă aprobării autorităților locale. Organizatorii sunt optimişti şi spun că proiectul lor va avea succes.

Opera cineastului rus care a costat 6,6 milioane de euro va vedea lumina zilei pe Bulevardul Unter den Linden - fosta vitrină a regimului comunist, înainte ca "zidul" să fie distrus simbolic la cea de 29-a aniversare a căderii Zidului Berlinului care a despărţit în două un popor timp de 28 de ani.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H