Se redeschid școlile din România. Marcel Ciolacu: ”Deschid școlile în aceeași măsură haotică în care le-au închis. Nu au nimic pregătit”

Liderul PSD susține că Guvernul Cițu ar fi trebuit să ia mai multe măsuri pentru redeschiderea școlilor din România. Printre acestea, conform lui Marcel Ciolacu, ar fi testarea rapidă a profesorilor și elevilor, dar și asigurarea de echipamente de protecție.

02 feb. 2021, 17:26
Se redeschid școlile din România. Marcel Ciolacu: ”Deschid școlile în aceeași măsură haotică în care le-au închis. Nu au nimic pregătit”

Se redeschid școlile din România. Marcel Ciolacu susține că autoritățile din România vor deschide școlile în aceeași măsură haotică în care le-au închis în urmă cu un an de zile. Liderul PSD a vorbit și despre un set de măsuri care ar trebui impuse în momentul deschiderii școlilor. Elevii se întorc în sălile de clasă din 8 februarie, o dată cu încheierea vacanţei intersemestriale şi începerea celui de-al doilea semetru al anului şcolar 2020 – 2021.

”De un an de zile în România sunt închise școlile. 40% dintre elevi nu au avut acces la învățământul online. E o presiune publică, dar în aceeași măsura haotică în care au închis școlile, le vor deschide. Să asigure testarea rapidă la elevi și profesori, să nu deschidem școlile și după să fim nevoiți să le închidem. Sunt necesare echipamente de protecție, acolo unde autoritățile locale nu au prevăzute bugete pentru așa ceva. Toții primarii fac eforturi să redeschidă școlile, în schimb ei nu au buget pentru că Guvernul Cîțu nu a făcut bugetul” , susține Marcel Ciolacu.

Citește și: Klaus Iohannis, anunţ despre redeschiderea şcolilor în România: Pregătiţi copiii pentru şcoală!

”Să se facă transport special pentru elevi, dar ei nu sunt în stare să facă așa ceva. Ei au deschis școlile printr-un anunț al președintelui, din care nu a înțeles nimeni aproape nimic. Guvernarea nu este un moft, trebuie să găsești soluții. Anunță că redeschid școlile, dar nu au nimic pregătit” , a mai precizat liderul PSD.

Se redeschid școlile din România. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat redeschiderea şcolilor începând de luni, 8 februarie, în trei scenarii, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate. Șeful statului a convocat marţi o ședință de lucru pe tema redeschiderii şcolilor la care au participat premierul şi mai mulţi miniştri, dar şi şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.