Se retrage o legendă a fotbalului englez. Michael Owen spune adio fotbalului, la 33 ani VIDEO

Michael Owen este cel mai tânăr marcator la turneele finale din istoria naţionalei Angliei, el înscriind în poarta României la CM 1998, din Franţa, pe când avea 18 ani şi 190 de zile. Acum, la 33 de ani, atacantul şi-a anunţat retragerea din activitate.

19 mart. 2013, 12:16
Se retrage o legendă a fotbalului englez. Michael Owen spune adio fotbalului, la 33 ani VIDEO

Atacantul englez Michael Owen, care evoluează în prezent în Premier League, la Stoke City, a anunţat marţi că se va retrage din activitate la finele actualul sezon fotbalistic. Jucătorul, în vârstă de 33 de ani, a făcut personal acest anunţ, printr-o postare pe Twitter şi una pe site-ul său oficial. Michael Owen a făcut istorie la FC Liverpool, grupare pentru care a evoluat în perioada 1996-2004, iar în 2001 a fost declarat cel mai bun fotbalist al anului, fiind recompensat cu distincţia Balonul de Aur.

După 2004, el a mai evoluat pentru Real Madrid, Newcastle United şi Manchester United, iar la Stoke City, grupare la care s-a transferat în septembrie 2012, a jucat în total doar 64 de minute, în şase partide, fiind mai mult accidentat. Michael Owen a debutat în naţionala Angliei în 1998 şi a adunat în total 89 de selecţii, înscriind 40 de goluri, unul dintre ele împotriva României, la CM 1998, într-o partidă câştigată de „tricolori” cu scorul de 2-1.

Cu mare mândrie anunţ că intenţionez să mă retrag la finalul sezonului. Am fost foarte norocos în carieră şi am avut parte de un traseu la care doar aş fi putut visa. Este momentul să mă retrag. Nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul extraordinar al antrenorilor, coechipierilor, stafului, suporterilor şi sponsorilor. Mulţumesc fiecăruia în parte pentru rolul jucat în cariera mea. Mai mult decât orice mulţumesc familiei mele. Frumoasei mele soţii Louise, pentru iubirea continuă şi sprijinul necondiţionat în etapele carierei mele şi pentru că mi-a oferit cel mai preţios dar, copiii noştri.

Mulţumesc mamei, care mereu mi-a suportat frustrările şi a ţinut familia unită. Mulţumesc fraţilor mei, Terry, Andy, Karen şi Lesley, pentru că au fost înţelegători şi au creat mediul perfect în care să cresc. Ultimul, dar nu cel din urmă, mulţumesc tată! Am reuşit! De la parcările friguroase la terorizarea celor mai buni fundaşi din lume pe cele mai mari arene. Nu aş fi reuşit fără tine„, a declarat Michael Owen, citat de BBC.

Cele mai frumoase goluri marcate de Michael Owen, pentru FC Liverpool: