Se ridică carantina în Otopeni, Bragadiru și Chiajna. Scenariu roşu în Timiş şi la Sinaia

Prefectura Ilfov a anunțat că a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru Corbeanca, Dobroești, Otopeni, Popești-Leordeni, Bragadiru și Chiajna. Ilfov e județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, 4,44.

09 ian. 2021, 19:31
Se ridică carantina în Otopeni, Bragadiru și Chiajna. Scenariu roşu în Timiş şi la Sinaia

Se ridică carantina în Bragadiru și Chiajna, în urma evaluării analizelor de risc înaintate de către DSP Ilfov. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

De asemenea, alte patru localități din Județul Ilfov ies din carantină în această seară. Este vorba despre Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni.

UPDATE: În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de urgență a emis astăzi, 09.01.2021, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă din județul Timiș.

Carantina pentru comunele din Județul Timiș intră în vigoare în data de 10.01.2021, ora 00:00. De asemenea, Sinaia a depăşit rata de infectare pentru COD ROŞU.

Citește și: Bilanț vaccinare COVID 8 ianuarie. Numărul românilor vaccinaţi este în scădere!

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna”, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov, transmis, vineri, AGERPRES.

Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Se ridică carantina în Bragadiru și Chiajna. Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Prefectura Ilfov subliniază că, deşi rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localităţi, rata de infectare se menţine ridicată vineri, respectiv 5,55/1.000 locuitori în oraşul Bragadiru şi 3,50/1.000 locuitori în comuna Chiajna, ca atare face apel la responsabilitatea cetăţenilor