Se rupe PNL? Încă un parlamentar se retrage din grupul parlamentar al liberalilor. E şeful unei filiale importante a PNL

Grupul parlamentar al PNL pierde tot mai mulţi membri. Azi a fost rândul lui Antonel Tănase să-şi anunţe plecarea. Este primul preşedinte de filială care se dezice de noua conducerea a PNL.

01 nov. 2021, 12:58
Se rupe PNL? Încă un parlamentar se retrage din grupul parlamentar al liberalilor. E şeful unei filiale importante a PNL

Un preşedinte de filială a PNL a anunţat că nu va mai activa în grupul PNL din Camera Deputaţilor. Antonel Tănase este al 13-lea liberal care părăseşte grupul după ce Florin Cîţu a fost ales preşedinte al PNL.

„Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor.
Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că începând din acest moment mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat.

Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung.
Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie, nu vreau să păcălesc românii că “măsurile extraordinare” pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune și nici nu vreau să denaturez adevărul privind “direcția minunată” în care se îndreaptă Partidul Național Liberal.” a anunţat Antonel Tănase într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Încă un deputat renunţă la PNL, după Ludovic Orban! „Partidul se îndreaptă către un naufragiu evident și nimeni nu are curaj să spună nimic”

Antonel Tănase a precizat că „aleg să nu iau parte la cea mai mare înșelătorie din istoria PNL în care absolut toate promisiunile privind dezvoltarea României cu bani europeni, non colaborarea cu PSD, eradicarea corupției, stoparea pandemiei și elaborarea de politici economice privind bunăstarea românilor au fost terfelite rând pe rând, călcate în picioare și aruncate la coșul de gunoi”.

Antonel Tănase a afirmat că nu va demisiona din PNL „pentru că nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme”.

„Pentru că eu cred în ideologia Brătienilor, nu în pasagera trecere a lui Florin Cîțu și a echipei sale pe la șefia celui mai mare partid de dreapta. Pentru că eu cred că liberalismul este un stil de viață, un tip de mentalitate care nu poate fi extirpată.
Mă dezic de toate acțiunile acestui individ, Florin Cîțu, care a acaparat partidul pe persoană fizică împreună cu o gașcă incompetentă, rău voitoare și deficitară pe toate planurile.
Mă dezic de ruperea unei coaliții menită să reformeze cu adevărat România, mă dezic de „în premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor” și de “dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”. Mă dezic de rea voință și de decadență.
Ca politician care nu a schimbat niciodată partidul, ca om care nu a tranșat niciodată principii, găsesc imposibil să girez cu numele meu această deșănțare mascată de minciuni frumoase cum că România este paradis iar locuitorii săi nu mai încap în case din cauza teancurilor de bani.
Nu suntem deloc bine. Oamenii sunt disperați că nu mai pot plăti facturile la energie și gaze, moare câte un sat pe zi din cauza lipsei de viziune și de măsuri anti pandemice, prețurile la materiale de construcție și alimente au explodat. De ce? Pentru că liderii “noului PNL” nu știu, nu vor și nu pot.
Din fericire, sau din păcate pentru unii, coloana mea nu se îndoaie ca să încapă în “noul suflu PNL” care a promis o guvernare de 8 ani și a rezistat 8 zile.
Așadar, rămân liberal și voi continua să fiu vocea românilor în Parlament, făcând tot ce stă în puterile mele pentru a-mi îndeplini promisiunile făcute în campanie.
Însă nu sunt penelist din aripa Cîțu și nu îmi asociez numele și reputația cu minciuni, trădări și incompetență”, a mai scris Antonel Tănase.

Citeşte şi: Ludovic Orban îl spulberă pe Iohannis: „A luat-o razna complet. Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere a președintelui”

Antonel Tănase a fost secretar general al Guvernului în mandatului de premier al lui Ludovic Orban şi a demisionat de la Palatul Victoria după venirea lui Florin Cîţu. De altfel, Antonel Tănase este considerat mâna dreaptă a lui Ludovic Orban.