Se schimbă HARTA Europei?! Decizia care provoacă STUPOARE în întreaga lume vine de la Putin

Publicat: Miercuri, 21 Octombrie 2015 11:12 // Actualizat: Miercuri, 21 Octombrie 2015 11:12 // Sursa: romaniatv.net

Liderul Osetiei de Sud, Leonid Tibilov, a anunţat la Moscova că intenţionează să organizeze un referendum în privinţa alipirii regiunii separatiste proruse georgiene la teritoriul Federaţiei Ruse, informează Interfax.

"Reunificarea cu Rusia este un vis mai vechi al poporului sud-osetin care s-a lovit timp de două secole de şovinismul georgian", a afirmat Tibilov în timpul unei întâlniri cu consilierul prezidenţial rus Vladislav Surkov.

"Realităţile politice de astăzi sunt de aşa natură încât să putem face o alegere istorică. Trebuie să ne unim cu Rusia pentru a asigura securitatea şi prosperitatea Osetiei de Sud şi a poporului său", a adăugat el, citat de rferl.org.

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a lui Vladimir Putin. Ce le-a comunicat funcţionarilor ruşi

Pe 18 martie 2015, când s-a împlinit un an de la anexarea Crimeii de către Rusia, preşedintele Vladimir Putin şi liderul Osetiei de Sud, Leonid Tibilov, au semnat la Moscova un 'tratat de alianţă şi integrare', un document ce prevede în special crearea unui spaţiu de apărare şi securitate colectivă între Rusia şi regiunea separatistă prorusă georgiană, teritoriu a cărui independenţă a fost recunoscută de Moscova după războiul ruso-georgian din 2008.

De asemenea, un document similar a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut şi cu Abhazia, celălalt teritoriu separatist prorus din Georgia, cele două "tratate de alianţă şi integrare" fiind promulgate de preşedintele rus în pofida criticilor venite din partea NATO şi UE, care au atras atenţia Moscovei, că, prin acest demers, încalcă suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei şi pune în pericol securitatea în regiune. Preşedintele georgian Ghiorghi Margvelaşvili avertiza la acea vreme că încheierea de către Moscova a unor astfel de "tratate" cu cele două regiuni georgiene înseamnă practic "un pas spre anexarea" acestor teritorii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
harta Europa osetia de Sud URSS Vladimir Putin Vladislav Surkov
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 oct 11:24
...în privinţa alipirii regiunii separatiste proruse georgiene la teritoriul Federaţiei Ruse, informează Interfax. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H