Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-COVID. Gheorghiţă: Începe vaccinarea prin centrele mobile şi în spitale non-COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că vor fi operate modificări în ceea ce priveşte modalitatea de programare pentru imunizare împotriva noului coronavirus. De asemenea, Gheorghiţă a anunţat că de miercuri începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. Mai mult, Gheorghiţă a explicat că se ia în calcul imunizarea împotriva SARS-COV2 în spitalele non-COVID.

20 apr. 2021, 14:51
Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-COVID. Gheorghiţă: Începe vaccinarea prin centrele mobile şi în spitale non-COVID
Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-COVID. Gheorghiţă: Începe vaccinarea prin centrele mobile şi în spitale non-COVID

Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-COVID.

„Vor fi operate modificări în ceea ce priveşte modalitatea de programare în ideea în care extindem diverse mijloace şi căi prin care o persoană poate să acceseze un centru de vaccinare, plecând de la ideea că în mod deosebit în mediul rural este dificilă accesarea platformei de programare şi atunci trebui să găsim o serie de soluţii, de metode complementare prin care o persoană poate să beneficieze de vaccinare.

Va exista posibilitatea de programare telefonică, tot prin intermediul operatorului de call center. Persoana respectivă se va programa direct în centrul de vaccinare fără să existe nevoia creerii unui cont în plaformă”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 20 aprilie. Zi neagră în România! RECORD absolut de DECESE COVID

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că persoanele care doresc să se vaccineze anti-COVID se pot programa direct la centrul de vaccinare.

„Sunt în mod deosebit persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru de vaccinare şi se trec pe listă în respectivul centru şi se va stabili ziua în care să se prezinte pentru vaccinare. Practic, încercăm să găsim aceste variante care să faciliteze programarea la vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Un alt element este legat de extinderea modalităţilor de vaccinare îl reprezintă vaccinarea prin intermediul medicilor de familie.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Nu doresc să mai avem lockdown. Ai nevoie de o economie sănătoasă pentru a avea oameni sănătoşi”

 

Valeriu Gheorghiţă: De mâine începe vaccinarea prin centrele mobile

„De asemenea, am vorbit despre vaccinarea prin intermediul centrelor de vaccinare mobile şi a echipelor mobile. De mâine începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile şi prin sprijinul echipelor mobile. Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Vor intra rând pe rând alte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Cetrele mobile vor fi dislocate în judeţele Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Sibiu.

În aceste centre vor fi folosite vaccinuri produse de Moderna.

„Pentru centrele mobile vom distribui pentru moment doar vaccin de la Moderna care este un vaccin pe bază de ARN mesager şi ne putem permite din punct de vedere logistic organizarea acestor activităţi de vaccinare, având în vedere stabilitatea la temperatură obişnuită 2-8 grade pentru 30 de zile”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

 

Valeriu Gheorghiţă anunţă vaccinare în spitalele non-COVID

„Vom vaccina în spitale care sunt non-covid în care sunt internaţi pacienţi cu boli cronice. Putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor de epidemiologie şi de prevenire şi combaterea infecţiilor.
Acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării. Beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată.

Noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în special al persoanelor vulnerabile la vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.