Se schimbă premierul României. Un deputat PNL recunoaşte că Ciucă va face rocada cu Ciolacu

Deputatul PNL Pavel Popescu susţine că "vom avea rotativă. Dacă domnul Ciolacu își dorește să fie premier și nu va desemna pe altcineva din PSD, va ajunge premierul României".

02 nov. 2022, 23:41
Se schimbă premierul României. Un deputat PNL recunoaşte că Ciucă va face rocada cu Ciolacu

Nicolae Ciucă îi va ceda locul lui Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, conform înţelegerii care a format actuala Coaliţie. Deputatul PNL Pavel Popescu, membru în comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională, a recunoscut, la Europa FM, că înţelegerea va fi respectată. Pavel Popescu spune că va avea loc şi un schimb de ministere, dar totul depinde de egourile liderilor partidelor care formeză coaliția.

„Opinia mea informată este că vom avea rotativă. Cred că vom avea”, spune deputatul PNL Pavel Popescu la Europa FM.

„Dacă domnul Ciolacu își dorește să fie premierul României și nu va desemna alt premier din interiorul PSD la rotativă, va ajunge premierul României. Până azi, din datele pe care le am eu și din promisiunile pe care PNL le-a făcut într-un mod onest PSD-ului, noi ne-am ținut de cuvânt și avem de gând să ne ținem de cuvânt”, adaugă Pavel Popescu.

Nicolae Ciucă, optimist în privința aderării României la Schengen. Anunț de ultimă oră de la Guvern: ”Schimbări la Sistemul IT național de semnalări către statele membre”
Cu fiecare moment cu care un lider politic va decide că egoul lui este mai prejos decât ceea ce și-au propus, ca partid, de a face pentru cetățeni, cu atât se va prelungi coaliția, spune deputatul PNL Pavel Popescu.

„Această guvernare va fi direct proporțională cu capacitatea politicienilor din leadershipul celor trei partide politice aflate în coaliție de a-și îmbiba egourile în câștigul a ceea ce ar trebui să reprezinte o viziune pentru români și politici publice pentru cetățenii români”, explică Pavel Popescu.

Marcel Ciolacu revine cu ideea supraimpozitării multinaţionalelor „până trec toate crizele”
„În puținii ani în care am activat și de când activez politic am văzut chiar guverne căzând din cauza unor egouri prea mari ale unor politicieni sau unor decizii luate de politicieni așa într-un mod impulsiv uneori”, mai spune deputatul PNL Pavel Popescu.

„Fie că ne place sau nu, până în momentul de față, cel care a reușit să calmeze egourile pentru fiecare coaliție de guvernare a fost Klaus Iohannis. Și spun acest lucru într-un mod foarte asumat într-o perioadă în care vă că este la modă – să spun așa cum spun americanii – fashionable să te dezici de un președinte aflat pe final de mandat”, explică deputatul PNL Pavel Popescu.