EXCLUSIV Se schimbă vremea. Meteorologul Florinela Georgescu anunță nopți cu temperaturi negative și ninsori și lapoviță

După vremea anormal de caldă, meteorologii anunță că țara noastră va fi cuprinsă de un val de aer rece. Temperaturile vor scădea brusc, iar în unele zone vor fi sub pragul de îngheț.

03 mart. 2024, 22:20
EXCLUSIV Se schimbă vremea. Meteorologul Florinela Georgescu anunță nopți cu temperaturi negative și ninsori și lapoviță
Alertă meteo în România, când revin ninsorile. Schimbare bruscă a vremii, avertisment teribil făcut de şefa ANM

Revin ninsori în România, deși a venit primăvara. Directorul adjunct al AMN, meteorologul Florinela Georgescu, anunțat că temperaturile negative revin în luna martie în România.

Citește și: Prognoza meteo. Vine, vine, primăvara! Iarna, cu lapoviţă şi ninsoare, se refugiază la munte

”Vom avea o vreme tipica pentru martie, o vreme capricioasă cu schimbari in regimul de temperatura. Luni va fi mai cald decat duminică. În Dealurile de Vest temperaturile vor urca până la 19 grade. În sud se anunță maxime de 15 … 17 grade. De marti vor scădea mai ales in regiunile sudice si estice ale țării unde vor aparea ploi. În zona montana mai inalta trecator marti si miercuri vor fi precipitatii sub formă de lapovita si ninsoare.

Citește și: Se întoarce iarna în București. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru martie 2024

Temperaturile se apropie de normalul acestei perioade la sfârșitul saptamanii cand e posibil sa se incalzeasca.

În cealalta saptamana dupa 11 martie am putaea avea temperaturi scazute și din nou in zonele montane lapovita si ninsoare. Temperaturile minime vor fi in general pozitive, în următoarele nopti posibil in a doua parte a saptămânii, în nordul Moldovei, să apară temperaturi sub limita inghetului pe perioada scurtă ceea ce nu e anormal pentru periaoda capricioasa cum e luna martie”, a spus meteorologul Florinela Georgescu, la România TV.

Prognoză: martie vine cu ninsori la munte, dar temperaturi medii mai ridicate decât cele normale

Potrivit ANM, în săptămâna 4-11 martie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord- vestice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 11-18 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 18-25 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 25 martie- 1 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, a precizat ANM.