Se măreşte taxa de gunoi, în Capitală. Cât vor plăti bucureştenii

Tarifele pentru ridicarea gunoiului s-au majorat în Bucureşti. Firmele de salubritate spun că au crescut preţurile ca să acopere noua taxă pentru depozitarea neselectivă a deşeurilor la groapa de gunoi. Firmele au transferat însă acest cost către clienţi. 

10 feb. 2017, 11:54
Se măreşte taxa de gunoi, în Capitală. Cât vor plăti bucureştenii

O notificare de la firma de salubritate anunţă o asociaţie de proprietari din sectorul şase al Capitalei că de luna aceasta tariful pentru ridicarea gunoiului se va mări. Motivul? Noua taxă pentru depozitarea neselectivă a deşeurilor la groapa de gunoi, intrată în vigoare de la 1 ianuarie.

Au fost însă şi asociaţii de proprietari din alte sectoare care au plătit un preţ aproape dublu încă de luna trecută.

„Eu am plătit deja pentru ianuarie, am plătit mai mult. Practic, e o taxă de depozitare a gunoiului menajer şi fiecare firmă a aplicat o anumită taxă. Ne-au anunţat că se măreşte cu 3 lei de persoană”, spune Lucian Bălan, administratorul unei asociații de proprietari, citat de digi24.ro. 

Firmele de salubriatte spun că transferă însă majorarea de preţ clienţilor.

„În funcţie de cum autoritatea publică locală organizează acest serviciu, oamenii pot plăti relativ puţin, dar oricum, sigur va fi o creştere a costurilor de colectare şi transport a deşeurilor”, spune Sorin Velicu, director Romprest.

Unele primării spun că totuşi vor lua măsuri pentru ca locuitorii lor să nu plătească în plus.

„Începand de la data de 10 aprilie vom avea o taxa unică pe care fiecare locuitor al Sectorului 4 o va plăti şi va fi în cuatum de 5,03 lei plus TVA”, spune Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa reciclării deşeurilor din oraşe. Doar 4,5% din acestea sunt reciclate. În prezent, ţara noastră riscă să fie amendată de Comisia Europeană pentru lipsa unor măsuri concrete care să ducă la un procent mai mare de reciclare.


loading...
Partenerii noștri