Se transmite coronavirusul prin alimente? Răspunsul ANSVSA

Publicat: Vineri, 20 Martie 2020 07:59 // Actualizat: Vineri, 20 Martie 2020 07:59 // Sursa: romaniatv.net

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) spune că nu există studii care să ateste că alimentele sunt un mijloc de transmitere a coronavirusului.

"În conformitate cu publicaţiile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) şi ale altor instituţii la nivel mondial (FAO, OMS) care monitorizează răspândirea coronavirusului, nu există studii care să ateste că alimentele sunt o cale de transmitere a coronavirusului. Reglementările legislative europene şi naţionale în domeniul siguranţei alimentelor se aplica la fel ca şi până în prezent, iar implementarea adecvată a procedurilor şi bunelor practici de fabricaţie şi igienă de către operatorii economici din toate etapele de producţie, manipulare, transport şi comercializare a alimentelor către consumatorul final garantează punerea pe piaţă a unor alimente sigure", arată ANSVSA.

Respectarea cu stricteţe de către angajaţii din sectorul alimentar a igienei personale elimină posibilitatea ca aceştia să contamineze produsele alimentare, adaugă ANSVSA.

Operatorii din sectorul alimentar şi-au stabilit ghiduri de bune practici, iar ANSVSA face controale pentru a verifica modalitatea în care cerinţele privind siguranţa alimentelor sunt respectate.

Citeşte şi Majorare preţuri din cauza coronavirusului. Florin Roman: Consiliul Concurenţei analizează această creştere

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alimente ANSVSA coronavirus transmitere coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H