Se transmite coronavirusul prin mâncare sau ambalaje? Ce trebuie să faci când comanzi la domiciliu

Specialiștii în boli infecțioase susţin că nu există studii care să demonstreze că noul virus poate fi transmis prin mâncare. Totuşi, atunci când comandăm la domiciliu, trebuie să dezinfectăm ambalajele cu mare atenție și să evităm, pe cât posibil, contactul cu persoana care livrează pachetul.

07 apr. 2020, 06:48
Se transmite coronavirusul prin mâncare sau ambalaje? Ce trebuie să faci când comanzi la domiciliu

Potrivit specialiştilor, alimentele pot fi contaminate dacă o persoana infectată cu COVID-19 întră în contact cu ele, dar virusul este distrus la temperaturi înalte, ceea ce înseamnă că prepararea termică a alimentelor reduce complet riscul de infectare. Totuşi, nu toate alimentele se prepară termic.

Dezvăluire-bombă a unui celebru VIRUSOLOG. Coronavirusul nu a fost găsit pe nicio suprafaţă în casa unei familii INFECTATE

„Spre deosebire de alţi viruşi transmisibili prin intermediul tractului gastrointestinal, cum ar fi Norovirusul ori Hepatita A, care se pot răspândi prin intermediul alimentelor contaminate, SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19, este un virus respirator. Nu este până acum ştiut şi dovedit că acesta s-ar transmite şi prin intermediul tractului gastrointestinal, deci al sistemului digestiv”, a răspuns FDA, agenţia americană a hranei şi medicamentelor.

A apărut primul documentar despre COVID-19. Când şi la ce post TV poate fi urmărit în România TRAILER VIDEO

„Nu s-a demonstrat până în acest moment că ar fi o transmitere pe cale digestivă. Exact cum se întâmplă la o hepatită acută alimentară. Așa că discuția este legată doar de manipularea ambalajului și de contactul cu cel care vine să ne aducă la ușă, prin faptul că plătim. Dacă avem grijă cu aceste lucruri, este de preferat această metodă, decât să mergem la supermarket pentru cumpărături, asta însemnând să ieșim din casă”, spune şi dr. Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului „Matei Balș”.