Se transmite sau nu coronavirusul prin instalaţiile de aer condiţionat? Ce spune Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a spus la o emisiune tv dacă se transmite sau nu coronavirusul prin instalaţiile de aer condiţionat. Grupul de comunicare Strategică a anunţat, luni, 165 de noi cazuri de covid-19 în România, bilanţul total ajungând la 17.036.

18 mai 2020, 12:49
Se transmite sau nu coronavirusul prin instalaţiile de aer condiţionat? Ce spune Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a lămurit zvonul potrivit căruia coronavirusul s-ar transmite prin instalaţiile de aer condiţionat. 

„Am auzit zilele acestea, mi s-a părut absolut incredibil. Se spunea să oprim instalaţiile de aer condiţionat pentru că există un risc de transmitere a infecţiei prin aceste instalaţii. Asta este o prostie, pentru că riscul de transmitere este extrem de redus, mai ales dacă personalul poartă mască şi este suficient să le întreţii, să le igienizezi.

Gândiţi-vă la o clădire mare de birouri unde nu există geamuri care se deschid, oamenii poartă mască iar aerul condiţionat este oprit. Este o chestiune de nefuncţionalitate. Suntem tentaţi de foarte multe ori la anumite exagerări care pun în pericol chiar activitatea pe care o desfăşurăm”, a spus Alexandru Rafila într-o emisiune TV.

Un număr de 165 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se astfel la un total de 17.036 de îmbolnăviri, a anunţat luni Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internați 193 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.351 de persoane. Alte 17.797 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 313.621 teste.

Citeşte şi Sondaj Ires. Doar patru români din zece s-ar vaccina împotriva Covid-19. Ceilalţi cred că statul a ascuns informaţii în pandemie