Sebastian Burduja aruncă bomba despre bugetul Capitalei! „Încă e blocat. Bucureştenii pot rămâne fără transport public, căldură şi apă caldă”

Președintele PNL București, Sebastian Burduja, a declarat vineri că bugetul Capitalei este în continuare blocat, iar mii de angajaţi ai Primăriei Generale nu îşi vor primi salariile. Liberalul a subliniat că această situație se va răsfrânge şi asupra termoficării şi transportului public din Bucureşti.

08 mart. 2024, 15:08
Sebastian Burduja aruncă bomba despre bugetul Capitalei! „Încă e blocat. Bucureştenii pot rămâne fără transport public, căldură şi apă caldă”
Sebastian Burduja aruncă bomba despre bugetul Capitalei!

Sebastian Burduja aruncă bomba despre bugetul Capitalei! Sebastian Burduja a făcut printr-o postare pe pagina sa de Facebook un apel public către Primăria Generală să construiască un buget corect, realist, fără pomeni electorale şi evenimente de campanie.

Citește și Arhiepiscopia Bucureștilor șterge pe jos cu ”fariseul” Clotilde Armand! ”Folosește electoral subiectul Catedralei Mântuirii Neamului”

Sebastian Burduja aruncă bomba despre bugetul Capitalei!

Mai mult liderul PNL Bucureşti a transmis că organizația politică pe care o conduce este gata la orice oră din zi şi din noapte să susţină un asemenea proiect, pentru că vieţile bucureştenilor nu trebuie afectate de orgolii politice fără sens

„Bucureştenii pot rămâne fără transport public, căldură şi apă caldă, atât cât (nu) aveau, oricum. Bugetul Capitalei este în continuare complet blocat. Mii de angajaţi ai Primăriei Generale nu-şi vor încasa salariile, iar situaţia se va răsfrânge şi asupra termoficării şi transportului public din Bucureşti. Bugetul a fost propus de primar cu întârziere şi fără transparenţă, pentru a ascunde de fapt nepriceperea. A mizat pe „şantajarea” consilierilor generali, invocând riscul blocării oraşului. Altfel nu se explică întârzierea cu o lună a punerii în dezbatere publică a bugetului pentru 2024. Acum primarul general refuză bugetarea banilor necesari pentru termoficare şi transport public, minim 1 miliard de lei, aşa cum a solicitat PNL Bucureşti. Spune că sumele se vor completa pe parcursul anului, dar nu există nicio garanţie în acest sens în afară de obişnuitul „aşa s-a mai făcut””, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

De asemnea, Burduja a ținut să precizeze că bucureştenii au nevoie de transport public, căldură şi apă caldă, iar aceste lucruri nu sunt negociabile.

„Banii există. Spre exemplu, primarul general a crescut în proiectul pentru 2024 cheltuielile cu bunuri şi servicii cu peste 863 milioane lei faţă de execuţia din 2023. Mai mult, în bugetul pe 2024 fondurile europene bugetate sunt de doar 15,38%, în comparaţie cu Oradea (31%), Constanţa (46%), Sectorul 6 (37%) şi Cluj-Napoca (57%), toate administraţii liberale, care au ca priorităţi dezvoltarea şi investiţiile. O creştere de peste 80% a cheltuielilor prognozate pentru anul 2024, comparativ cu execuţia anului 2023, poate fi observată în cazul asistenţei sociale, pentru care bugetul propus este de 566,74 milioane lei”, a mai transmis liberalul.

În plus, Sebastian Burduja a mai spus că joi a avut loc o întâlnire între echipa consilierilor generali PNL şi primarul general.

„Am fost mereu şi rămânem deschişi la dialog. Facem un apel public către Primăria Generală să construiască un buget corect, realist, fără pomeni electorale şi evenimente de campanie. PNL Bucureşti este gata la orice oră din zi şi din noapte să susţină un asemenea proiect. Vieţile bucureştenilor nu trebuie afectate de orgolii politice fără sens. Aşa cum am verificat deja cu experţii Ministerului de Finanţe, de îndată ce bugetul va fi aprobat, banii vor intra în contul Primăriei Generale. Avem un singur aliat: bucureşteanul. Ca de fiecare dată, vă voi ţine la curent cu toate demersurile noastre. Înainte, împreună”, a conchis Sebastian Burduja.

Citește și PNL Sector 1 șterge pe jos cu Clotilde Armand, după ce și-a blocat singură primăria ca să facă pe victima! ”Vom închide instituția!”