Sebastian Burduja aruncă bomba despre preluarea Ministerului de Finanțe după rocada guvernamentală: „Voi răspunde prezent acolo unde PNL mă va trimite”

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, nu exclude varianta preluării conducerii Ministerului Finanțelor, după rocada guvernamentală. Mai mult, Sebastian Burduja a subliniat că va răspunde prezent acolo unde PNL și președintele partidului îl vor trimite.

10 mai 2023, 19:46
Sebastian Burduja aruncă bomba despre preluarea Ministerului de Finanțe după rocada guvernamentală: „Voi răspunde prezent acolo unde PNL mă va trimite”
Sebastian Burduja aruncă bomba despre preluarea Ministerului de Finanțe după rocada guvernamentală: „Voi răspunde prezent acolo unde PNL mă va trimite”

Sebastian Burduja aruncă bomba despre preluarea Ministerului de Finanțe după rocada guvernamentală. Declarația lui Sebastian Burduja vine la scurt timp după ce mai multe surse politice au afirmat că PNL pregătește schimbarea unor miniștri, inclusiv înlocuirea sa de la Digitalizare la Finanțe.

Citește și Moise Guran l-a sunat pe ministrul Burduja ca să-i recupereze parola de la Facebook. Salvarea a venit de la un preot, culmea

Sebastian Burduja aruncă bomba despre preluarea Ministerului de Finanțe după rocada guvernamentală

Sebastian Burduja a declarat miercuri că nu a discutat cu nimeni din PNL despre posibilitatea preluării Finanțelor după rotativa guvernamentală, însă nu exclude această variantă.

„Am văzut discuții în spațiul public și în presă, le apreciez și e normal să existe speculații, scenarii, variante de lucru. În cadrul Partidului Național Liberal, eu nu am asistat la aceste discuții și nu știu să existe. Îmi doresc sî fiu util pentru Partidul Național Liberal și pentru Guvernul României și pentru români.Sunt util acolo unde sunt, am început o mulțime de proiecte, suntem în calendar cu termenele asumate în PNRR, cu marile proiecte de la cloudul guvernamental până la digitalizarea bibliotecilor și altele. Sigur că voi răspunde prezent acolo unde Partidul Național Liberal și președintele partidului mă vor trimite. Dacă aceasta este decizia colegilor mei din PNL și a președintelui partidului, cu siguranță voi răspunde prezent și mă voi supune unei astfel de decizii, pentru că așa mi se pare normal, să fiu om de echipă”, a declarat Sebastian Burduja, la Interviurile Digi24.ro.

Potrivit unor surse politice, foarte mulți miniștri din actualul Executiv nu se vor mai regăsi în guvernul care urmează să fie condus de către Marcel Ciolacu.

În funcție de negocierile care vor avea loc între PSD și PNL, social democrații ar putea să îl schimbe pe Florin Spătaru de la Economie și ar putea renunța la alți doi miniștri, precum Petre Daea și Marius Budăi.

Se pare că în viitorul Guvern, Marcel Ciolacu și-l dorește pe fostul premier Mihai Tudose, care ar putea renunța la mandatul de europarlamentar pentru a-și asuma un rol important în viitorul Executiv.

De asemenea, și PNL pregătește schimbarea unor miniștri, printre care se numără ministrul Turismului și Mediului de Afaceri, Daniel Cadariu, precum și înlocuirea lui Sebastian Burduja de la Digitalizare la Ministerul Finanțelor.

Citește și Sebastian Burduja, președintele PNL sector 1, este ”sceptic” în privința susținerii liberalilor pentru Nicușor Dan: ”Nu a livrat pentru București”