Prefectul Covasnei: LIDERII maghiari au ÎNCURAJAT EXTREMISMUL prin modul de raportare la Ziua Naţională a României

Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat marți, în legătură cu atentatul cu bombă dejucat la Târgu Secuiesc, că 'este un lucru foarte grav' faptul că, de-a lungul ultimilor ani, unii lideri politici maghiari au încurajat 'elementele extremiste'.

01 dec. 2015, 15:30
Prefectul Covasnei: LIDERII maghiari au ÎNCURAJAT EXTREMISMUL prin modul de raportare la Ziua Naţională a României

„Faptul că s-a încercat acest atentat este un lucru foarte grav, iar faptul că a fost dejucat este un lucru excepțional. Asta înseamnă că autoritățile statului și-au făcut treaba. Dar trebuie să mergem la cauză, să vedem de ce s-a ajuns aici. Consider că atitudinea unor lideri politici maghiari a încurajat elementele naționalist-extremiste, prin modul în care s-au raportat de-a lungul timpului la însemnele naționale, la Ziua Națională a României. Atitudinea lor, mai mult sau mai puțin explicită, a încurajat în loc să descurajeze astfel de atitudini, gesturi și acțiuni (…) Aceste lucruri se pot remedia numai prin schimbarea atitudinii liderilor, care sunt un exemplu pentru ceilalți membri ai comunității”, a declarat, pentru Agerpres, prefectul Sebastian Cucu.

CITEŞTE ŞI: Liderul UDMR Mureş, despre ATENTATUL dejucat: EXTREMIŞTI de acest gen NU AU CE CĂUTA în societatea românească

Un atentat a fost dejucat, marţi, la Târgu Secuiesc, de poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. Un român de etnie maghiară, membru al formaţiunii extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, acesta fiind acuzat că intenţiona să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, marţi, la Parada de Ziua Naţională organizată la Târgu Secuiesc.