Sebastian Ghiţă: Kovesi a coordonat grupul infracţional organizat de la DNA Ploieşti. Dragnea şi Tăriceanu să aibă curaj să asume OUG

Fostul deputat, Sebastian Ghiță a dezvăluit, vineri seara, la România TV, că Laura Codruța Kovesi este cea care a pus la cale grupul infracțional organizat de la DNA Ploieşti. Fostul deputat PSD le cere celor doi șefi ai coaliției guvernamentale să facă tot ceea ce au propus în campania pentru alegerile parlamentare în domeniul justiției. "Cei aflati azi la putere, responsabilii, vorbesc de Dragnea si Tariceanu, sa aiba curaj sa asume aceste OUG"

25 ian. 2019, 16:59
Sebastian Ghiţă: Kovesi a coordonat grupul infracţional organizat de la DNA Ploieşti. Dragnea şi Tăriceanu să aibă curaj să asume OUG

”Azilul nu l-am obținut, ci mi-a fost acordat. Fără să mă aștept mi-au acordat acest statut. Am mai explicat, toate aceste inregistrari prezentate public de Vlad Cosma, toate acele marturii, martorii fortati sa declarare falsuri. Chestiunea cu fabricarea unor documente de Onea cu scopul de justifica arestari. Acelea au ajuns in Serbia dupa ce am prezentat aici dovezi. Au considerat ca acuzatiile au substrat politic. Oricat de rusine mi-a fost sa fiu in postura asta. Fata de felul in care este vazuta Romania. Sarbii se uita cu admiratie, s-au mirat si mi-au acordat statutul de persoana cu azil politic. In afara de dreptul de vot am același statut ca un cetățean normal. Am două dosare care se află la ÎCCJ și le mulțumesc judecătorilor care s-au aplecat cu atenție asupra lor și am fost achitat. Celelate dosare dumnezeu stie. La DNA Ploiesti procurorii s-au autoexclus sau au fost eliminati. Nistor a decis intreruperea mandatului domnului Onea.

Citeşte şi:  Sebastian Ghiţă: Am primit azil politic în Serbia. Fraţii Cosma au fost audiaţi de judecătorii din Serbia

Azi vedem ca sectia de investigare a magistratilor ancheteaza acest grup infractional organizat. Kovesi era sefa lor, nu Onea. Kovesi era sefa lui Onea si Negulescu. Ati auzit din inregistrari. Merg la doamna K. Ati vazut declaratiile procurorului sef de la Prahova, Negulescu mergea la doamna Kovesi si era poreclit rasfatatul. Nu sunt povesti. Sunmt conversatii pe whatsapp. Cat sa ne facem ca nu intelegem ca era sefa lor directa. Eu nu am crezut ca poate sa o lase mintea si educatia sa permita si sa participe, nu fata de mine, fata de multi oameni. Nu am crezut ca Kovesi este implicata. Laura Codruța Kovesi era dirijorul. Nu am crezut vreodată că a fost direct implicată. Ea a fost șefa grupului infracțional organizat de la DNA Ploieşti.

Citeşte şi:  Documentul care atestă că Sebastian Ghiţă a primit azil politic în Serbia

Zilele trecute am vazut si declaratii de la sectia de investigare date de persoane carora Kovesi nu a reusit sa le faca dosare, ei nu au probleme cu legea. Ca mergeau impreuna la ea in birou ca prezenta date din anchete si ca ea le spunea pe cine mai penoroceste Kovesi. Acum cateva saptamani i-am facut plangere si cred ca am oferit suficiente elemente. Daca nici acum nici o investigatie nu este deschisa nu stiu ce mai trebuie facut. Nu e zeita si nu este din aur. Cum ne cere sa ne supunem noi asa sa se supuna si ea”, a punctat Sebastian Ghita.
 
Mandatul nu este legal
 
„Eu am mandat emis pe 9 cu o hotarare ramasa definiva dupa 11. S-a incalcat legea, avocatii nu au fost citati. Dreptul international spune ca fara proceduri mandatul nu poate fi emis. Citarea urmaritului si a avocatilor, macar un avocat din oficiu. Sigur ca voi contesta aceste lucruri. Doar in decembrie am reusit sa am acces la noi probe care sa arate aceste chestiuni. In spatiul public a aparut ca martorii sunt Socol, Urdareanu si Bredila. Merg din nou in fata judecatorilor. Este nedrept sa vezi ca Onea si Negulescu sunt cercetati, dar actele emise de ei sunt in vigoare. Daca procurorii sunt anchetati acesti martori fie au avut interese economice, financiare, juridice, ceva i-a impins sa lucreze cu grupul infractional organizat.
 
Nu vreau sa vad oameni arestati si sa ne numim penali. Mergem la instanta pana cand nu ramane o hotarare definitiva noi trebuie sa ne oprim. Eu nu le spun penali sau infractori. Legea a spus ca au constitutit un grup, iar eu tot domnu Onea si Negulescu le spun. Nu incerc sa le gasesc vina inainte de a se prezenta in fata judecatorilor”, mai spune fostul deputat Ghiţă.
 
Fostul deputat spune că au existat zvonuri cum că fosta şefă a DNA controla judecătorii. „Au existat zvonuri. Badescu, fostul primar, spunea cum mergea la sindrofie si procrurorii si judecatorii. Ca procurorii faceau dosare, seful politiei locale spunea ca urmarea judecatorii. Sa fie speriati putin. Parea sa fie un mod de lucru si trebuie sa ne intrebam, judecatorii ar fi trebuit sa cenzurere agresiunile la adresa oamenilor. Judecatorii ar trebui sa vina si sa spuna adu dovezi, cauta probe, trimite-l in instanta. Nu veni la noi hai sa il arestam. Toti putem suspecta ca astfel de aranjamente exista si la Ploiesti. Nu stiu cine face parte din reteaua lui Negulescu, dar sunt convins ca se va afla ce judecatori au avut aranjamente.
 
Kovesi, şantaj la familia Iohannis
Fara sefa lor nu ar fi fost puternici, dar cu Kovesi in spate credeau ca pot face orice. Astfel de procurori au daramat un guvern legitim. Pe Ponta l-au gonit de la Guvern. Cum se raportau la Grindeanu. Familiei Iohannis, Kovesi i-a facut dosare din prima zi ca sa ii santajeze si cred ca a reusit. Asa cred ca a ajuns Kovesi din nou sefa la DNA. Am multe informatii si am trait in mediile in care se invarteau. La momentul numirii am si spus, mai direcrt sau nu, pana la urma in Parlament. Kovesi avea aceasta idee ca trebuie sa faca dosare tuturor sa ii santajeze. Inclusiv presedintelui. Doamna Carmen va avea dosare si ca i se vor deschide dosare. Presedintele va trebui sa se poarte ca pe sarma pentru ca il santaja. Sa nu credeti ca dosarele au fost deschise din senin. A incercat si cu sefii de servicii”, a dezvăluit Sebastian Ghiţă.
 
Amnistia nu mă ajută
 
Fostul deputat a subliniat că amnistia nu-l ajută. „In ceea ce priveste impunerea legii fara a realiza faradelegi sunt complet de acord. Societatea cere ca magistratii sa fie fara pata. Daca vrei sa pedepsesti un criminal nu il impusti tu, il judeci. Sa falsifici si sa plantezi probe si apoi sa faci perchezitii sa pretinzi ca sunt acolo. Este precum o crima. Cei aflati azi la putere, responsabilii, vorbesc de Dragnea si Tariceanu, sa aiba curaj sa asume aceste OUG.  Eram in campanie cu PRU si spuneam ca Romania are nevoie de solutii. In campanie si ei au promis. Au trecut doi ani. Imi sunt dragi, ii respect, dar a trecut prea mult timp. Pana si cei din jurul lor spun asta. Daca sunt oameni politici trebuie sa actionzeze. Daca nu au curaj, daca le este frica, nu ii cearta nimeni. Sa spuna ca s-au evaluat si s-au gandit si nu putem sa o facem. Ne certam cu Bruxelles-ul, se supara Iohannis. Sa o plimbi asa nu se poate. Mai ales dupa CCR a spus ca procesele au fost judecate de completuri ilegale. Aici este o alta chestiune. Evitand sa reglementam cooperare dintre parchete si servicii am intrat in aceasta situatia. Nu mai stiu cum sa o gestionam. Era mai bine sa fim deschisi. Daca stam dupa Gorghiu de la PNL si supararile Olgutei de la PSD nu o sa mai reglementam nimic in tara asta. Eu nu astept nimic. Liderii sa faca ce vor ei, dar sa spuna oamenilor. V-am mintit sau uite avem aceste argumente si facem altceva. Sa stam calare pe porcul puterii si dupa plecam in Opozitie sau la pensie nu e bine.

Important este cum se uita ei in oglinda. Sa faca dreptate si sa dea alegi, risca tot asa. Supara pe cei 50% care vor sa spanzure oamenii in piata publica sau ceilalti care vor legi. Lucrurile sunt mai usoare in afara tarii. La Bruxelles este un intreg network de tradatori care balacareste Romania. Acelasi efort trebuie sa il faca PSD, ALDE. Sa trimita comunicatori acolo, sa informeze. Daca sunt mai buni la minciuni Macovei si restul sa conduca ea.

 
Ponta susţine, în privat, amnistia
In privat, Ponta are parerea ca o solutie trebuie data. Ca e amnistie, ca este in Parlament. El este un politician abil, se fereste. Noi toti o sa ii smulgem acest raspuns. Tu ce crezi, sa ii dea in cap presa cu microfonul mamei tale la DNA? O sa ne raspunda Ponta nu o sa ne tina la nesfarsit cu un balet. In loc sa ajungi barbat, ajungi balerina. Oamenii o sa se sature.
 
Faptul ca ma exprim public tine de aceste noi dovezi care au aparut pe 20 decembrie, au fost audiati noi oameni in legatura cu acuzatiile facute de Irina Socol si Urdarean. Acum pot sa demonstrez si am gasit sa spun si public asta.
 
Despre Kovesi, sef la Parchetul European
„Dupa experienta mea, masinaria de manipulare care a construit-o pe Kovesi a transmis o minciuna. Nu am vazut lista scurta sau o selectie. Am vazut ca joi si-a depus condidatura si deja miercuri era pe lista scurta. Nu cred in aceasta informatie pe surse. Cred ca este o izmeneala sa scape de presiunea cu verificarile de la DNA Ploiesti. Eu pe Kovesi nu o cred prostuta. Si-a folosit mintea la a face rele. Nu era asa de dat in rele cand era la inceput. Cei de la Bruxelles nu sunt naivi. Nu ii vad ducand la Bruxelles o persoana ce se lauda cu relatii cu serviciile straine sau cu decoratii straine. Justitia din Europa cultiva alte valori”, a conchis Sebastian Ghiţă.