Sebastian Ghiţă: Nu cred într-o împăcare între Liviu Dragnea şi Victor Ponta. PRU îl aşteaptă pe Ponta în rândurile sale

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, marți, că nu crede într-o împăcare între Liviu Dragnea și Victor Ponta, iar Partidul România Unită îl așteaptă în rândurile sale pe fostul premier și va merge cu "poza" acestuia în alegeri.
Filip Stan
13 sept. 2016, 10:18
Sebastian Ghiţă: Nu cred într-o împăcare între Liviu Dragnea şi Victor Ponta. PRU îl aşteaptă pe Ponta în rândurile sale

Prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se judecă o cerere a sa privind ridicarea controlului judiciar, Sebastian Ghiță a fost întrebat de jurnaliști cum comentează anunțul că Victor Ponta rămâne în PSD și despre „împăcarea” acestuia cu Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Victor Ponta: De azi voi lucra in cadrul echipei PSD

„Asa cum mi-a solicitat Liviu Dragnea de azi voi lucra in cadrul echipei PSD pe care el o coordoneaza si care va elabora Programul de Guvernare pentru 2017-2020/ imi doresc si cred ca sunt calificat sa coordonez partea fiscal-bugetara si tot ceea ce priveste viata de zi cu zi a fiecarui roman si a fiecarei intreprinderi comerciale romanesti!”, a declarat Ponta pe Facebook.

„Fiecare dintre noi își alege felul în care vrea să își gestioneze cariera. Din câte știu eu, între Liviu Dragnea și Victor Ponta nu avem încă o soluție definitivă. Partidul România Unită îl așteaptă pe Victor Ponta în rândurile sale și îl așteaptă ca președinte al partidului. În momentul în care Victor Ponta va simți că trebuie spuse în România adevăruri mai dure decât cele care pot fi spuse în PSD, sunt convins că va face pasul. Sau în momentul în care Liviu Dragnea nu se va ține de cuvânt față de Victor Ponta. Știți bine că mai este un moment serios de luat în calcul, momentul în care Partidul România Unită va merge în alegeri cu poza lui Victor Ponta și cu propunerea ca el să fie prim-ministru din nou, iar PSD va dori să îl susțină pe domnul Cioloș în mod ocult sau pe domnul Dîncu sau pe cine, știu eu, va dori PSD să susțină. Iar la acel moment sunt convins că Victor Ponta și mare parte din PSD vor căuta să se alăture PRU”, a afirmat Sebastian Ghiță, citat de Agerpres.

Întrebat despre ”împăcarea” dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta, Sebastian Ghiță a replicat: „Așa sunt informațiile mele. Nu e o împăcare, nu e o soluție definitivă”.

PSD este un partid foarte mare, care nu mai poate să reprezinte toate segmentele din societate şi care face “un balet ciudat”. “Oamenii trag de acest PSD să spună adevărul, iar PSD luptă să nu fie criticat de apostolii propagandei de dreapta”, a mai declarat Ghiţă.

Întrebat dacă a reuşit să-i convingă pe judecători să-i ridice controlul judiciar, deputatul Sebastian Ghiţă a spus că nu poate să dea detalii din dosar, până la o decizie a instanţei.

“Au fost multe argumente aduse în faţa Înaltei Curţi. Speranţa fiecărui cetăţean este la judecători, mai ales la judecătorii Înaltei Curţi. Echilibrul dintre cetăţeni şi instituţiile de forţă nu poate fi adus decât de judecători. În cazul meu, din trei în trei luni, tot mai apare câte o acuzaţie. Probabil pe măsură ce ne apropiem de campania electorală şi pe măsură ce proiectul România Unită creşte, vom vedea noi acuzaţii la adresa mea şi a altora din jurul meu”, a spus Sebastian Ghiţă.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare în cazul cererii lui Sebastian Ghiţă privind controlul judiciar, în dosarul privind finanţarea deplasării fostului premier britanic Tony Blair în România, în timpul campaniei electorale din 2012.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că i-a cerut lui Victor Ponta să lucreze la componenta financiară a programului de guvernare al social-democraţilor, iar fostul premier a explicat că „se pricepe” la „banii românilor” şi are experienţă în relaţia cu instituţiile internaţionale.

„I-am cerut lui Victor să se ocupe de partea de finanţe publice şi cu toate celelalte chestiuni adiacente din programul de guvernare. Cred că e cel mai îndreptăţit să o facă şi a acceptat”, a spus Dragnea, la finalul  unei discuţii pe care a avut-o cu Ponta la sediul PSD.

Dragnea a adăugat că de acum el va fi văzut mai des în compania lui Ponta, alături de care vrea să lucreze pentru a aduce PSD la guvernare. „I-am cerut ce-mi cer şi mie, să muncim împreună pentru România, aşa cum am făcut mereu. Munceşte în PSD, va fi pe listele noastre”, a mai spus Dragnea.

Victor Ponta a afirmat că doreşte să lucreze la programul de guvernare al PSD pentru că are experienţă ca prim-ministru. „Atâta timp cât mi-a cerut să mă ocup de ceva care cred că mă şi pricep şi mi-a ieşit şi bine, banii românilor. Cunosc foarte bine şi ce înseamnă FMI, CE, Banca Mondială, deficit. (…) Mi s-a dat ce am de făcut în cadrul echipei. Îmi doresc să fac lucrul acesta”, a spus el.

Fostul lider PSD i-a mulţumit lui Dragnea pentru sprijinul pe care i l-a acordat în ultima perioadă, de când este vizat în noul dosar penal, arătând că vrea să rămână alături de social-democraţi.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi vor fi disponibile
Capital.ro
DECIZIE pentru toți românii care au BULETIN. A fost semnat decretul prezidențial
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Bătaie în Parlamentul României. I-a spart nasul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Ciclonul care afectează România: Meteorologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă. Care sunt zonele vizate și de când intră în vigoare codul
Capital.ro
România este în elita mondială. Nu ne poate întrece nimeni. Suntem pe primul loc
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'