Sebastian Ghiţă, referitor la interdicţia de a vorbi despre dosar: O să încerc să aduc problema în Parlamentul României

Deputatul Sebastian Ghiță a spus, marți seară, după ce procurorii DNA Ploiești i-au interzis, prin ordonanță, să facă declarații cu privire la noul dosar în care este urmărit penal alături de Victor Ponta, că îi va contacta pe liderii partidelor parlamentare pentru ca această problemă a interzicerii comunicării unui cetățean să ajungă în Parlament.

06 sept. 2016, 18:40
Sebastian Ghiţă, referitor la interdicţia de a vorbi despre dosar: O să încerc să aduc problema în Parlamentul României

„Mâine am să-i contactez personal, în măsura în care vor dori să stea de vorbă cu mine, pe toți liderii partidelor parlamentare și am să încerc să aduc această problemă a interzicerii comunicării unui cetățean, indiferent cine e el, indiferent ce face în societate, în Parlamentul României. O să încerc să îi conving că această problemă trebuie să ajungă în Parlamentul României și, chiar dacă nu cred că vom avea viteza necesară pentru a legiui această chestiune conform Constituției astfel încât legea să nu mai poată fi încălcată, măcar să avem o declarație comună prin care să spunem că orice cetățean din România, fie că e el Victor Ponta, fie că e Sebastian Ghiță, fie că e oricine are dreptul să vorbească, pentru că altfel vom ajunge să fim luați de pe stradă și să nu avem voie să spunem nimănui nimic și chestiunea asta ne va distruge”, a afirmat Sebastian Ghiță, conform Agerpres.

Deputatul a spus, răspunzând unor întrebări, că va contesta măsura controlului judiciar, arătând că este „obișnuit” cu aceasta.

Citeşte şi: Deputatul Sebastian Ghiţă, sub control judiciar 60 de zile: Nu am dat 220.000 de euro niciunui partid, nici lui Blair

Totodată, Sebastian Ghiță a precizat că nu se aștepta la acuzațiile pe care procurorii DNA Ploiești i le aduc.

„Nu. În mod evident nu, și poziția mea este destul de clară și de precisă. Ce mă frământă și mă apasă acum este această insistență la adresa mea de a nu fi lăsat să plec din țară, de a nu fi lăsat să mă întâlnesc cu parlamentari din Parlamentul german, cu fostul prim-ministru al Austriei. Am avut o mulțime de invitații și mi s-a răspuns că nu pot pleca din țară și nu pot merge să mă întâlnesc cu acei oameni”, a menționat Ghiță.

Procurorii din cadrul DNA Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță, acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

În același dosar este urmărit penal sub control judiciar și fostul premier Victor Ponta, acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.