Sebastian Ghiţă: Terorismul judiciar continuă, familia îmi e ameninţată

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță spune că in Romania exista un 'terorism judiciar', motiv pentru care se teme că dacă s-ar întoarce în țara i s-ar face noi dosare. El a mentionat ca familia și prietenii îi sunt amenințați și șantajați si că are probe in acest sens.

10 mart. 2019, 17:19
Sebastian Ghiţă: Terorismul judiciar continuă, familia îmi e ameninţată

„Nu voi lua o decizie până nu mă voi sfătui cu avocații mei, nu e atît de simplu, pentru că dna Kovesi încă mai are în instituții, încă mai conduce elemente ale grupului infracțional organizat care vor dori să se răzbune”, a spus Ghiță, duminică, la Antena 3.

Întrebat dacă se așteaptă să i se facă alte dosare, el a răspuns afirmativ: „Da, este foarte simplu și am elemente serioase să cred. Dl Bulancea, adjunctul dânsei, a încercat pe parcursul acestor ani să-mi amenințe și să-mi șantajeze chiar familia și știu ce spun. Chiar zilele acestea fac lucruri pe care i-a învățat dna Kovesi: amenință martori, nu consemnează declarațiile așa cum sunt ele declarate și s-ar putea să vedem în curând că noii Onea și Portocală sunt Bulancea și cu Vartic și dacă această tevatură nu se termină odata în România, o sa continuăm să ne luptăm”.

Ghiță a adăugat că are dovezi legate de amenințarea familiei sale. „Au fost adrese trimise, documente, prin care familia si prietenii mi-erau practic santajati si amenintati, asta nu se face in niciun stat. Am dovezi si documente, astept sa se stranga mai multe si vad cui ma pot adresa, carei institutii a statului, atunci cand teroarea si terorismul judiciar continua, atunci cand falsul continua”, a declarat acesta.

Sebastian Ghiță, noi atacuri la Kovesi, Onea și Negulescu 

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță a declarat, duminică, la Antena 3, că folosirea in DNA a unor cetateni care au dat declaratii cu mai multe identitati s-a realizat pentru pacalirea judecatorilor. Ghiță a spus că prin circularele trimise de Laura Codruța Kovesi s-a permis procurorilor sa nu prezinte judecatorilor toate probele video.

„Exista cetateni care au dat declaratii cu mai multe identitati. Chestiunea era facuta pentru a pacali judecatorii si pentru a-i influenta ca, vezi doamne, sunt mai multi cetateni care au cunostinta despre o anumita fapta. Totul se petrecea clasificand aceste declaratii si proceduri ca secret (…) aceasta circulara le-a permis lui Onea si Negulescu sa le transmita doar ce doreau ei judecatorilor din inregistrarile video si, mai rau, sa nu transmita inregistrari video judecatorilor pentru ca legea prevede în mod clar si separat pentru martorii cu identitate protejata ca depozitiile acestora sunt inregistrate video si judecatorul trebuie sa le vada pentru a se convinge ca intr-adevar marturia e veridica, reala”, a spus Sebastian Ghiță.