Sebastian Lăzăroiu: O voi vota pe Monica Macovei

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a anunţat pe Facebook că intenţionează să o voteze pe Monica Macovei la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Lăzăroiu se distanţează astfel de şeful lui, preşedintele Traian Băsescu, susţinător declarat al candidatului PMP, Elena Udrea.

10 sept. 2014, 14:28
Sebastian Lăzăroiu: O voi vota pe Monica Macovei

Ca să clarific de pe acum poziţia mea la aceste alegeri. Eu o voi vota pe Monica Macovei„, scrie Sebastian Lăzăroiu susţinând că un succes al lui Macovei ar duce la proliferarea în clasa politică românească a acestui tip de politician.

„Dacă Monica Macovei ar câştiga aceste alegeri prezidenţiale, ar fi un început de schimbare în clasa politică. Pentru că oamenii politici, ca orice altă ‘specie’, imită modelul de succes. Dacă Macovei câştigă, atunci mulţi vor încerca să îi urmeze exemplul, adică: să fie integri, să lase ceva în urma lor şi să se lupte pentru ce cred„, a argumentat Lăzăroiu.

Unii oameni votează pentru cel care cred ei că va câştiga, eu votez pentru cel care cred eu că TREBUIE să câştige. Monica Macovei nu e perfectă. Nici eu nu sunt„, a conchis Lăzăroiu.

Președintele Traian Băsescu a lansat marți seara, la un post de televiziune, un atac extrem de dur la adresa Monicăi Macovei, pe care a acuzat-o de trădare și slugărnicie față de Blaga, dar și la adresa „unui jurnalist”, bănuit a fi Dan Tapalagă, despre care a afirmat că ar „controla deciziile procurorilor”.

„Sistemul e doar îngenuncheat, se poate ridica din genunchi, depinde cine vine preşedinte, dacă îi predă justiţia, adică numirile, cum mi se propunea mie înainte de disputele publice în care, din păcate, Monica Macovei a fost incorectă faţă de mine„, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat la ce se referă, şeful statului a spus că este vorba despre numirile de procurori şefi la DNA, adjuncţi şi şefi de secţie.

De acolo a plecat pentru că a fost necinstită, cum a fost necinstită şi când s-a dus să facă sluj la Blaga şi acum i-a întors spatele fără să respire. A mai făcut d-astea şi acum, când vedeţi faptele astea, aveţi explicaţia de ce când am putut n-am mai pus-o ministru al Justiţiei. Pentru că plecat odată cu scoaterea PDL de la guvernare în 2007 de către Tăriceanu şi în 2009 când am putut să punem din nou un guvern PDL, n-am mai invitat-o să vină în guvern. Are carenţe consistente, ştiţi, trebuie să te uiţi sub poleială”, a spus şeful statului, referindu-se la Monica Macovei.