Sebastian Lăzăroiu: Posibil să apară un grup parlamentar nou, format din aleşi desprinşi din PDL

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu nu exclude posibilitatea apariţiei în scurt timp a unui grup parlamentar desprins din PDL.

18 mai 2013, 14:05
Sebastian Lăzăroiu: Posibil să apară un grup parlamentar nou, format din aleşi desprinşi din PDL

”Posibil să apară un grup parlamentar nou, format din aleşi care să se desprindă de PDL. Nu ştiu câţi sunt şi nici cine face parte. Probabil va fi un nou vehicul politic, dar noi, cei de la Fundaţia Mişcarea Populară, nu avem legătură cu ei. Ştiu că există o astfel de discuţie în PDL”, a spus Sebastian Lăzăroiu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta s-a aflat sâmbătă la Iaşi pentru a lua parte la lansarea filialei Fundaţiei Mişcarea Populară, eveniment la care au luat parte şi Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Georgeta Condur şi Elenina Nicuţ.

La evenimentul care s-a desfăşurat la Biblioteca Central Universitară au venit aproximativ 100 de persoane, printre acestea fiind şi senatorul PDL Dumitru Oprea şi fostul deputat PDL Marius Spânu. 

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat că ”motorul dreptei trebuie pus pe o maşină nouă” şi speră ca Mişcarea Populară să fie ”caroseria pe care să fie pus un motor bine făcut”.

Preda a spus că ”dezmembrarea de piese din zona dreptei politice nu s-a terminat” şi şi-a exprimat speranţa ca Mişcarea Populară să fie cea care duce la coagulare.

”Motorul dreptei trebuie pus pe o maşină nouă. Sper ca Mişcarea Populară să fie caroseria pe care să fie pus un motor bine făcut. Altfel, motorul explodează”, a spus Marian Preda.

În ceea ce priveşte transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid Marian Preda a arătat că o astfel de idee trebuie analizată.

”O să vedem ce vom face, dar cert este că Fundaţia va rămâne, ea nu se va transforma în partid”, a conchis Marian Preda.

Ideea a fost împărtăşită şi de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, unul dintre fondatorii Mişcării Populare. În acest sens el consideră că apariţia unui nou partid depinde de simpatizanţi.

”Nu toţi vor un nou partid politic. Dacă va fi un astfel de proiect, va rămâne cineva să stingă lumina la fundaţie. Eu unul rămân la fundaţie”, a declarat Sebastian Lăzăroiu.

El a adăugat că există şi unii mai grăbiţi care vor să apară o nouă formaţiune, dar că lucrurile trebuie atent testate şi analizate.

”Trebuie mai întâi să testăm nevoia unui nou partid. Sunt mulţi grăbiţi, aşa s-a făcut şi cu Forţa Civică sau Noua Republică. Oamenii trebuie să se adune în jurul unor idei, nu la împărţit funcţii”, a afirmat Sebastian Lăzăroiu.