Sebastian Lăzăroiu: S-ar putea să avem un nou rând de alegeri prezidenţiale în 2015

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu spune că există posibilitatea unor alegeri prezidenţiale anticipate în 2015, în cazul în care liberalul Klaus Johannis reuşeşte să obţină prima funcţie în stat.

22 iul. 2014, 17:12
Sebastian Lăzăroiu: S-ar putea să avem un nou rând de alegeri prezidenţiale în 2015

„Nu ştiu de ce (adică ştiu), dar s-ar putea să mai avem un rând de prezidenţiale şi în 2015. Aşa că să nu disperăm. (…) Mă gândesc că povestea cu incompatibilitatea lui Johannis încă nu s-a terminat”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe o reţea de socializare.

Sebastian Lăzăroiu s-a referit la faptul că Agenţia Naţională de Integritate şi primarul Sibiului se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma raportului prin care ANI îl declara incompatibil pe Johannis deoarece a îndeplinit concomitent funcţiile de primar şi de reprezentant al municipalităţii sibiene în Consiliul de Administraţie al companiei de apă-canal din Sibiu.

În cazul în care Johannis pierde procesul ar putea să piardă postul de primar şi să i se interzică să candideze la această funcţie pentru încă 3 ani. Conform unei decizii recente a Curţii Constituţionale, incompatibilii ar putea pierde orice funcţie de demnitate publică pentru acelaşi interval de timp.

Preşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat pe 14 iulie că termenul de judecată în procesul său de incompatibilitate de la ÎCCJ poate fi peste un an sau doi, transmite Agerpres.

„Sunt în faza în care ÎCCJ ne-a solicitat o întâmpinare, iar specialiştii susţin că din această fază până la primul termen durează un an sau doi. Deci nu mă aştept la un termen foarte curând. În măsura când o să primesc un termen o să vă anunţ. Nu sunt însă nici îngrijorat pentru că speţa este foarte clară după părerea mea şi după părerea judecătorilor care au judecat în primă instanţă chestiunea şi ANI nu are niciun fel dreptate. ÎCCJ va avea clar o opinie în această speţă”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.