Sebastian Papaiani se simte mai bine şi scrie o carte pe patul de spital

Veşti bune despre Sebastian Papaiani, apropiaţii susţin că starea de sănătate s-a îmbunătăţit.

04 aug. 2016, 06:26
Sebastian Papaiani se simte mai bine şi scrie o carte pe patul de spital

Sebastian Papaiani, care va împlini 80 de ani pe 25 august, se simte din ce în ce mai bine, după atacul cerebral suferit la finalul lunii mai, ba chiar a început să facă scurte plimbări, după cum ne-a confirmat o sursă apropiată maestrului. În plus, actorul s-a apucat să schiţeze cartea despre viaţa lui.

„Maestrul, alături de familia sa, are nevoie de discreţia şi de odihna oferite de o clinică de recuperare în afara Capitalei. De acolo, ne vesteşte tuturor, cu aceeaşi sinceritate debordantă, că starea sa e bună. De asemenea, ne roagă să-i respectăm această perioadă de recuperare, care durează cât vrea ea, nu cât vrem noi şi, cu atât mai puţin cât şi-ar fi dorit maestrul”, e mesajul scris deunăzi, de prieteni, pe pagina oficială de Facebook a actorului. Imediat după atacul cerebral, Papaiani a fost internat la secţia de Neurologie a Spitalului Universitar Bucureşti.

Postarea de pe pagina oficială a maestrului

„O citire in ziar. O povestire din viața ta. Un exercițiu de comportare scenică.” Acestea erau probele eliminatorii ale examenului la teatru ,pe vremea când maestrul Sebastian Papaiani se pregătea să devină student.

Susținerea celor trei probe pare a fi esențială pentru unii ziariști și oameni de televiziune de astăzi, în această atmosferă estivală în care maestrul, alături de familia sa, are nevoie de discreție și de odihna oferită de o clinică de recuperare in afara Capitalei. De acolo, ne vestește tuturor, cu aceeași sinceritate debordantă, că starea sa e bună. De asemenea, ne roagă să-i respectăm această perioadă de recuperare, care durează cât vrea ea, nu cât vrem noi si cu atat mai putin cat si-ar fi dorit maestrul.

„Mai târziu, am vândut exerciții de comportare”, mărturisește actorul în biografia sa, mult așteptată de către toți iubitorii de teatru, de film și, mai ales, de oameni. Se întâmpla pe vremea studenției.Așadar, teribil de potrivit ar fi dacă unii „specialiști” în jurnalism s-ar opri pentru o clipă înainte de a concepe o știre. Comportamentul demn nu ar mai conduce la dezinformarea vehiculată de o anumita televiziune și preluarea ei de către anumite cotidiene, sau la insistența apelurilor telefonice îndreptată către membrii familiei.

Maestrul Sebastian Papaiani va transmite tuturor „o vacanță frumoasă, cu sănătate și bucurii”. Iar noi îl așteptăm cu drag și dor, promițându-i, fără prea multe vorbe, să mai facem din când în când câteva exerciții de… comportament.”